Simonjana paziņojusi par Ekvadoras plāniem izdot Lielbritānijai Asanžu

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasDžulians Asanžs
Džulians Asanžs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savā paziņojumā viņa tāpat pastāstījusi, ka kā nekad vēlas, lai viņas saņemtā informācija par Asanžu izrādītos kļūdaina.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Ekvadoras varasiestādes tuvākajā laikā plāno izdot WikiLeaks dibinātāju Džulianu Asanžu Lielbritānijas varasiestādēm, par to Twitter uzrakstīja RT un Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" galvenā redaktore Margarita Simonjana ar atsauci uz saviem informācijas avotiem, vēsta RIA Novosti.

Savā paziņojumā viņa tāpat pastāstījusi, ka kā nekad vēlas, lai viņas saņemtā informācija par Asanžu izrādītos kļūdaina.

​Turklāt Simonjana uzrakstīja, ka nākamnedēļ Ekvadoras prezidents plāno braucienu uz Lielbritāniju.

​Iepriekš Ekvadoras ĀM vadītājs Hose Valensija paziņoja, ka patvērums WikiLeaks portāla dibinātājam Džulianam Asanžam nevar būt mūžīgs.

Kopš 2012. gada Asanžs atrodas Ekvadoras vēstniecībā Londonā. Viņš vērsies pie Ekvadoras varasiestādēm ar lūgumu sniegt politisko patvērumu sakarā ar bažām, ka Zviedrijas varasiestādes deportēs viņu uz ASV sakarā ar viņa darbību WikiLeaks.

Журналист, основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж (Австралия) выступает по видеосвязи - Sputnik Latvija
Džuliana Asanža noslēpumainais vēstījums satraucis sociālos tīklus

Šī gada marta beigās Ekvadoras valdība liedza Asanžam sakarus ar ārpasauli. Pēc Ekvadoras varasiestāžu domām, Asanža uzvedība un paziņojumi sociālajos tīklos apdraud republikas labās attiecības ar Lielbritāniju, ES valstīm un citām pasaules valstīm.

Ekvadoras prezidents Lenins Moreno maijā tāpat licis atcelt visus papildus pasākumus valsts vēstniecības drošības nodrošināšanai Londonā, kur slēpjas Asanžs.    

Ziņu lente
0