Eirodeputāte ieteica Latvijai bagātnieku vietā pieņemt migrantus

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Европейского Совета в Брюсселе
Заседание Европейского Совета в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijas eirodeputāte Sesilija Vikstrēma pieprasa pārskatīt uzturēšanās atļauju programmas, ko piedāvā vairākas ES valstis, un izlīdzināt ieceļošanas nosacījumus savienības teritorijā.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Eirodeputāte Sesilija Vikstrēma aicinājusi ES valstis, kuras piedāvā uzturēšanās atļauju apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi par noteiktu summu, un pēc tam arī pilsonību, pārtraukt šo praksi. Tā vietā viņa iesaka tādām valstīm kā Latvija, Malta vai Austrija ieceļošanas nosacījumus ES teritorijā ambicioziem un uzņēmīgiem cilvēkiem.

Aftonbladet rakstā eiroparlamentāriete no Zviedrijas norāda, ka šobrīd 11 ES valstis (Grieķija, Lietuva, Latvija, Beļģija, Spānija, Lielbritānija, Austrija, kā arī Malta un Kipra) piedāvā programmas gribētājiem iegūt tā saucamās zelta vīzas, vēsta "InoTV".

Российский оппозиционер Владимир Кара-Мурза и депутат Сейма Вейко Сполитис (Единство) - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Krievijas opozīcija nemana baļķi Latvijas acī

Samaksājot par nekustamo īpašumu vai investējot Eiropas kompānijā ap 250 tūkstošiem eiro, bagātnieki iegādājas sev un savas ģimenes locekļiem ES pilsonību. Pēc Vikstrēmas domām, Eiropas pilsonības pārdošana ir "dubultās morāles un liekulības" piemērs, ļauj bagātniekiem izvairīties no sankcijām un aizbēgt no nodokļu apmaksas.

"Traģikomiski vērot to, kā tādas valstis kā Austrija un Malta, kuras no vienas puses ir apņemtas ar sienu būvniecību un pierobežas kontroles pastiprināšanu uz valsts robežas, paralēli izvelk sarkano celiņu cilvēku priekšā, kuri bieži vien ir tikpat bagāti, cik korumpēti," — uzrakstīja eirodeputāte.

Vikstrēma uzskata, ka jāveic norādīto 11 ES valstu nacionālo programmu pārbaude un jānoved pie vienveidības noteikumi ES iekšienē, nodrošinot visiem vienlīdzīgas iespējas ieceļošanai.

"Nabagi riskē ar dzīvību, pārceļoties pāri Vidusjūrai, cerībā atrast sev jaunu dzīvi Eiropā, kamēr bagātnieki, kuri nereti ir noziedznieki, pērk sev brīvības un privilēģijas, kuras sniedz Eiropas pase," — pateica zviedru politiķe.

"Zelta vīzu" izsniegšanas vietā bagātniekiem ES valstīm jāveido labvēlīgi apstākļi ambicioziem un uzņēmīgiem cilvēkiem likumīgu iespēju veidā iekļūšanai Savienības teritorijā, noslēgumā pateica eiroparlamentāriete.

Ziņu lente
0