Krievijas pastāvīgais pārstāvis OPCW komentējis incidentu Eimsberijā

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasSituācija Eimsberijas pilsētā Lielbritānijā
Situācija Eimsberijas pilsētā Lielbritānijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents Eimsberijā, iespējams, plānots ar mērķi kaitēt Krievijas autoritātei un attiecībām ar citām valstīm, uzskata Krievijas pastāvīgais pārstāvis OPCW Aleksandrs Šuļgins.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Krievija pieprasīs Lielbritānijai iesniegt pierādījumus par saikni ar divu cilvēku saindēšanu ar nervu paralītisku vielu Eimsberijā, informēja Krievijas pastāvīgais parstāvis Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijā (OPCW) Aleksandrs Šuļgins intervijā avīzei "Izvestija".

"Neapšaubāmi (..) Maskava pieprasīsi no Lielbritānijas pierādījumus, kuri pamatotu britu valdības vārdus par Krievijas iespējamo saikni ar divu cilvēku saindēšanu ar nervu paralītisku vielu Eimsberijā," — viņš teica.

Politiķis uzsvēra: informācija par to, ka Lielbritānija nosūtījusi ziņas par minēto incidentu OPCW, neatbilst patiesībai.

Сотрудники полиции рядом с домом экс-полковника ГРУ Сергея Скрипаля в Солсбери - Sputnik Latvija
Skotlendjardā pastāstīja detaļas par saindēšanu Eimsberijā

"Cik mums zināms, nekādas notas nav — tikai mutiska vispārēja informācija, kas nepārsniedz to, ko patlaban apgalvo britu amatpersonas," — viņš uzsvēra.

Šuļgins atzīmēja, ka Krievija piedāvājusi palīdzību incidenta izmeklēšanai Eimsberijā, taču Lielbritānija visus piedāvājumus "augstprātīgi noraidījusi".

Politiķis pauda bažas par to, ka pēdējā laikā tamlīdzīgi vērojami pirms svarīgiem notikumiem.

"Patlaban gaidāms Pasaules čempionāta fināla posms un Krievijas un ASV samits Helsinkos. Grūti atbrīvoties no domas, ka tas viss ir izplānots un tīšām īstenots, lai uzskrūvētu starptautisko situāciju un kaitētu Krievijas autoritātei un tās attiecībām ar citām valstīm," — pauda viedokli Šuļgins.

4. jūlija rītā Lielbritānijas policija ziņoja par "nopietnu incidentu" Eimsberijā, kur uz diviem cilvēkiem "iedarbojusies nezināma viela". Viņi nogādāti slimnīcā kritiskā stāvoklī. 44 gadus vecā Dona Stērdžesa mirusi Solsberijas slimnīcā svētdienas vakarā, 45 gadus vecais Čārlijs Rou ir kritiskā stāvoklī. Lielbritānijas premjerke Terēza Meja izteica līdzjūtību sakarā ar sievietes nāvi.UPDATE — Prime Minister Theresa May says she is "appalled and shocked" by the death of Dawn Sturgess, who was poisoned by #Novichok in #Amesbury — 45 year old Charlie Rowley still in a critical condition tonight pic.twitter.com/T0vq4omoEQ

​Skotlendjarda terorisma apkarošanas nodaļas vadītājs Nils Basu paziņoja, ka cietušie Eimsberijā saindēti ar to pašu vielu, kas izmantota uzbrukumam britu specdienestu darbiniekam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai. Eimsberija atrodas netālu no Solsberijas, kur notika iepriekšējais incidents. Londona apsūdz Krieviju uzbrukumā Skripaļiem, taču Maskava šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0