Zinātnieki nosaukuši pieļaujamo alkohola devu

CC0 / pixabay / Коктейли
Коктейли - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīriešiem, kuri atļaujas "iedzert lieku glāzi", paaugstinājās asinsspiediens un holesterīna līmenis, savukārt sievietēm tiek novērots paaugstināts cukura līmenis asinīs.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Zinātnieki noteikuši "mērenu" alkohola devu tiem, kas nevēlas pilnībā atteikties no šī ieraduma, vēsta RIA Novosti.

Attiecīgs pētījums publicēts portālā Eurekalert. Amerikas Kardiologu asociācijas darbinieki izanalizēja datus par 4710 cilvēkiem vecumā no 18 līdz 45 gadiem, pievēršot uzmanību tam, cik bieži un kādā daudzumā viņi lieto alkoholiskos dzērienus.

Vīns - Sputnik Latvija
Zinātnieki atzinuši, ka neliels alkohola daudzums ir smadzenēm veselīgs

Noskaidrojās, ka vīriešiem, kuri atļaujas "iedzert lieku glāzi", paaugstinājās asinsspiediens un holesterīna līmenis, savukārt sievietēm tiek novērots paaugstināts cukura līmenis asinīs. Tiek atzīmēts, ka datu analīzē tika ņemta vērā gan diēta, gan pētījuma dalībnieku fiziskā aktivitāte.

Līdz ar to speciālisti noteica salīdzinoši nekaitīgu alkohola dienas devu, lai minimizētu riskus. Tā sastāda vidēji no vienas līdz divām porcijām alkohola vīriešiem un vienu porciju sievietēm. Turklāt viena porcija ir vienāda ar 350 gramiem alus, 100 gramiem vīna vai 40 gramiem stipro dzērienu.

Taču zinātnieki uzsvēra, ka vislabāk būtu pilnībā atteikties no alkohola.

Ziņu lente
0