Politika

Tramps aicinājis visas valstis atbrīvoties no tirdzniecības barjerām un nodevām

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps uzsvēra, ka tirdzniecībai jābūt taisnīgai, tā nevar būt līdzīga "ielai ar vienvirziena kustību".

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis ar papildu pasākumiem tirdzniecības jomā pret valstīm, kas neatbrīvosies no tirdzniecības barjerām un nodevām.

"ASV pieprasa, lai visas valstis, kas ieviesušas mākslīgas tirdzniecībkas barjeras un nodevas precēm, kas nonāk šajās valstīs, likvidētu šīs barjeras un nodevas, pretējā gadījumā tās sastaps lielus pasākumus no ASV puses, ne tikai atbildes soļus," — Tramps uzrakstīja savā lapā Twitter.

Viņš uzsvēra, ka tirdzniecībai jābūt taisnīgai, tā nevar būt līdzīga "ielai ar vienvirziena kustību".

Nodevu karš

Marta beigās ASV noteica nodevas 25% apmērā tērauda importam un 10% apmērā — alumīnija importam. Sākotnēji nodevas ieviešana tika atlikta attiecībā pret ES valstīm, Kanādu un Meksiku, tomēr 1. jūnijā minētās nodevas stājās spēkā attiecībā uz šīm valstīm.

Automašīnās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV sāk uzbrukumu Eiropas autorūpniecībai

Savus lēmumus Vašingtona pamatoja ar nacionālās drošības apsvērumiem. Daudzi Savienoto Valstu partneri šo ziņu uzsvēra negatīvi. Atbildot uz ASV soļiem, Eiropas Komisija ieviesa nodevas amerikāņu preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā. Tās stāsies spēkā no 22. jūnija. Nodevas attiecinātas uz tēraudu, alumīniju un lauksaimniecības precēm.

Pie tam Brisele paziņoja, ka ir gatava atcelt nodevas, ja Vašingtona atcels savējās.    

Ziņu lente
0