Politika

Lielbritānijas aizsardzības ministrs draud premjerministrei ar impīčmentu

© © Estonian Defence ForcesJiri Luiks un Gevins Viljamsons
Jiri Luiks un Gevins Viljamsons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu žurnālisti īpaši uzsver Gevina Viljamsona kategoriskos izteikumus – aizsardzības ministrs pieprasījis būtiski palielināt viņa ministrijas budžetu.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons piedraudējis valsts premjerministrei Terēzai Mejai ar impīčmenta pieteikumu parlamentā, ja viņa neapstiprinās viņa resora budžeta palielināšanu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu "Kommersant".

Britu izdevums Daily Mail informēja lasītājus un īpaši uzsvēra Filjamsona kategorisko viedokli.

Заседание Совбеза ООН по Сирии. 10 апреля 2018 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lielbritānija atsviedusi Krieviju pagājušajā gadsimtā. Patiešām, tā ir katastrofa

Ziņots, ka Lielbritānijas aizsardzības ministrs pieprasījis būtiski palielināt Aizsadzības ministrijas finansējumu tuvākajiem 10 gadiem aptuveni par 20 miljardiem sterliņu mārciņu. Viljamsons paziņoja, ka pretējā gadījumā Konservatīvā partija, ko viņš pārstāv valdībā, balsos pret Mejas kabineta ierosināto brudžeta projektu, bet pēc tam parlaments var izteikt neuzticību premjerministrei.

Gevins Viljamsons aicina palielināt valsts militāros izdevumus, it īpaši Apvienotās Karalistes Jūras kara spēku modernizācijai. Flotes pastiprināšanu viņš pamatojis ar Krievijas "agresīvajām darbībām".

Iepriekš vēstīts, ka Lielbritānija pēdējos gadus līdz ar ASV uzstājas galvenā "militārista" lomā Eiropā: aktīvi piedalās NATO militārajās mācībās visās valstīs, kas robežojas ar Krieviju, paplasina klātbūtni bāzēs Austrumeiropā, aicina sabiedrotos palielināt izdevumus militārajām vajadzībām un bieži apspriež "Krievijas draudus", kā arī atbalsta bijušo PSRS republiku tuvošanos NATO.

Maskava konsekventi noraida visas oficiālās Londonas izvirzītās apsūdzības.    

Ziņu lente
0