Sīrijas prezidents: mēs neļausim Rietumiem piedalīties Sīrijas atjaunošanā

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads
Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas prezidents Bašars Asads uzsvēra, ka valsts paļausies tikai pati uz saviem spēkiem, sarežģītās situācijās – uz draugu palīdzību.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Eiropa un Savienotās Valstis nepiedalīsies Sīrijas atjaunošanā, paziņoja valsts prezidents Bašars Asads intervijā korespondentes Iradas Zeinalovas programmai "Itogi nedeļi" televīzijas kanālā NTV.

Valsts vadītājs atgādināja dažu politiķu izteikumus par to, ka Damaskai nepalīdzēs, kamēr pie varas būs pašreizējā valdība, un nosauca tos par "labākajiem Rietumu izteikumiem visa Sīrijas kara laikā".

Viņš uzsvēra, ka neplāno iesaistīt rekonstrukcijas projektos Eiropas valstis un ASV.

"Mēs vienkārši neļausim viņiem to izdarīt, vienalga, vai viņi atnāks ar naudu vai ne. Vai viņi piedāvās aizņēmumu, ziedojumu, grantus, ko vien vēlas, — mums Rietumi nav vajadzīgi. Rietumiem ir tāls jēdziens "godīgums": viņi nedod, viņi tikai ņem," — paskaidroja prezidents.

Sīrijas prezidents paskaidroja, ka valsts paļausies tikai pati uz saviem spēkiem, sarežģītās situācijās — uz draugu palīdzību. "Iespējams, Sīrijas atjaunošana aizņems vairāk laika, taču iemeslu satraukumam nav," — Bašara Asada vārdus citēja RIA Novosti.

Abhāzijas Republikas karogs - Sputnik Latvija
Sīrija atzinusi Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka daudzas kompānijas no Eiropas pūlas organizēt darbu Sīrijas Arābu Republikā, taču tās ņem vērā tikai vēlmi nopelnīt. Šādu ekspansiju atbalsta ES valstu valdības, taču pagaidām tā netiek afišēta, piebilda Asads.

"Kad runa ir par valsts atjaunošanu pēc kara, — jūs sakāt, 400 miljardi (būs nepieciešami valsts atjaunošanai — red.), plus vai mīnus, tas ir aptuveni, — tas ir vesels tirgus, tā ir vesela ekonomika, tās ir investīcijas," — viņš norādīja.

Šī gada aprīlī kļuva zināms, ka Sīrijas valdība nodrošinās priekšrocības Krievijas uzņēmumiem, kuri piedalīsies infrastruktūras atjaunošanā. Speciālisti vērtē, ka valsts tautsaimniecības kompleksa rekonstrukcija var ilgt aptuveni 15 gadus.    

Ziņu lente
0