Žurnālists Babčenko pastāstījis par savu dzīvi pēc "slepkavības"

© Sputnik / Руслан КривобокŽurnālists Babčenko
Žurnālists Babčenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists gremzās, ka izolēts no sabiedrības, ierobežota pārvietošanās brīvība, liegtas iespējas tikties.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievu žurnālists Arkādijs Babčenko pastāstījis par savu dzīvi pēc "slepkavības", ko inscenēja Ukrainas Drošības dienests. Viņš sūdzējās par ierobežoto pārvietošanās brīvību, vēsta Sputnik Lietuva.

Stāstu žurnālists publicēja savā lapā Facebook.

"Pašlaik nedrīkstu neko. Es nevaru iziet uz ielas, es nevaru tikties, ar ko vēlos, nevaru braukt, kurp vēlos, nevaru darīt, ko gribu. Es ne tikai nevaru iziet uz kafejnīcu un pasēdēt ar draugiem, es pat nevaru iziet uz veikalu. Produktus man atved. Katrs gājiens uz pilsētu ir speciāla operācija. Katra tikšanās — kaut kur iepriekš atrunātā slēgtā telpā, vēlams, apsargājamā vietā. Uzturēšanās plāns šajā vietā tiek izstrādāts iepriekš. Iespējamas tikšanās tikai ar nelielu skaitu cilvēku," — klāstīja Babčenko.

Žurnālists uzsvēra, ka viņa ģimene atrodas kopā ar viņu, un viņi kopā "sēž bunkurā un slēpjas no algotiem slepkavām".

"Es pilnīgi nevaru iedomāties, kas notiks tālāk. Kur es tālāk dzīvošu, kā es tālāk dzīvošu, kā dzīvos mans bērns, kādā skolā ies, vai viņš varēs vienkārši iziet pastaigāt uz ielas bez automātistu vada," — viņš saka.

Babčenko slepkavības inscenējums

Maija beigās mediji un Ukrainas varasiestādes ziņoja, ka nogalināts žurnālists Arkādijs Babčenko — nošauts savas mājas kāpņu telpā. Kijeva apsūdzēja "Krievijas specdienestus", taču Maskava norādīja, ka tamlīdzīgi paziņojumi ir "cinisma kalngali".

Российский журналист Бабченко (в центре), Генеральный прокурор Украины Луценко (справа) и начальник СБУ Грицак на брифинге в Киеве - Sputnik Latvija
Eiropas žurnālisti lūdz Ukrainu pārtraukt mediju vajāšanu

Nākamajā dienā žurnālists parādījās UDD preses konferencē, un struktūras vadītājs Vasilijs Gricaks paziņoja, ka Babčenko "slepkavība" bijusi inscenējums — speciālas operācijas elements ar mērķi novērst uzbrukumu žurnālistam.

Krievijas un rietumu valdības nosodīja un kritizēja Ukrainas specdienestu darbības. Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs nosauca Babčenko "slepkavību" par neaptveramu.

Pie tam NATO atzīmēja, ka tamlīdzīgi inscenējumi var graut uzticēšanos medijiem.

Organizācijas "Reportieri bez robežām" ģenerālsekretārs Kristofs Deluārs pauda sašutumu par to, ka Ukrainas specdienesti izmantojuši žurnālista "slepkavību" informācijas karā.     

Ziņu lente
0