Ukraina spiesta translēt pasaules čempionātu futbolā parādu dēļ

CC0 / pixabay / Просмотр телевизора
Просмотр телевизора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atteikuma gadījumā Eiropas Raidorganizāciju apvienība atņemtu Ukrainai tiesības translēt pasaules čempionātu Katarā 2022. gadā.

RĪGA, 16. jūnijs — Sputnik. Ukrainas telekanāli translēs pasaules čempionātu no Krievijas, jo Ukrainas nacionālajai televīzijas un radio kompānijai ir jādzēš parāds Eiropas Raidorganizāciju apvienībai, informēja Ukrainas Nacionālās sabiedriskās televīzijas un radio kompānijas (NSTRK) vadītājs Zurabs Alasanija.

Viņš paskaidroja, ka NSTRK parāds EBU par translācijām no pasaules čempionāta Krievijā krājies kopš 2016. gada. EBU savukārt brīdināja Ukrainu par iespējamām soda sankcijām, turklāt valstij varētu tikt atņemtas tiesības translēt pasaules čempionātu Katarā 2022. gadā.

"Rezultātā parakstīta papildu vienošanās par ekskluzīvu translācijas tiesību iegādi diviem kanāliem ("Inter" un NTN) uz 2018. gada pasaules čempionāta pilnu paketi. Parāds EBU ir pilnībā jānomaksā līdz gada beigām, un tādējādi NSTRK būs pavērta jau gandrīz slēgtā iespēja translēt 2022. gada pasaules čempionātu Katarā," – paziņoja Asalanija savā lapā Facebook, vēsta RIA Novosti.

NSTRK vadītājs atzīmēja, ka tiesības translēt 2018. un 2022. gada pasaules čempionātu futbolā mačus Ukrainas Nacionālā telekompānija iegādājusies jau 2012. gadā. Viņš atgādināja, ka 2017. gada sākumā NSTRK samaksājusi EBU 30% no kopējās summas par tiesībām uz translācijām no 2018. gada PČ. 2017. gada decembrī NSTRK pieņēma lēmumu atteikties no Krievijā organizētā turnīra translācijas, paskaidroja Alasanija. Taču NSTRK parāds EBU turpināja pieaugt.

Студия телеканала Вести - Sputnik Latvija
Ukrainu tur aizdomās par savu telekanālu iznīcināšanu Krievijas kanālu labad

Alasanija piebilda, ka 2018. gada aprīlī NSTRK vērsušies Inter Media Group pārstāvji ar ierosinājumu iegādāties apakšlicenci tiesībām translēt pusi čempionāta maču. Šīs vienošanās rezultātā NSTRK sedza divas trešdaļas parāda EBU un piedāvāja Inter Media Group iegādāties apakšlicenci par pārējo maču translāciju.

Maijā Ukrainas parlamenta Oļega Ļaško Radikālās partijas frakcijas deputāti ierosināja aizliegt 2018. gada pasaules čempionāta futbolā maču translāciju Ukrainā. Atbilstošais lēmuma projekts tika reģistrēts parlamenta vietnē.

Pasaules čempionāts futbolā pirmo reizi notiek Krievijā. Tas ritēs līdz 15. jūlijam, mači notiks 11 pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Volgogradā, Jekaterinburgā, Kazaņā, Kaļiņingradā, Ņižņij Novgorodā, Rostovā pie Donas, Samarā, Saranskā un Sočos.

Informācija par pasaules čempionātu futbolā apkopota FIFA 2018 speciālajā projektā portālā Sputnik Latvija.

Ziņu lente
0