Filipīnu prezidents gatavs demisionēt

© AP Photo / Bullit MarquezFilipīnu prezidents Rodrigo Duterte
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu prezidents gatavs atkāpties no amata pēc incidenta – viņš noskūpstīja precētu sievieti, taču neuzskata savu rīcību par nepareizu.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte informēja, ka ir gatavs atkāpties no amata pēc skandāla, kas izcēlās, kad politiķis publiski noskūpstīja precētu sievieti, ja to pieprasīs visas sievietes valstī, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu Philstar.

Skandāls, kas izraisījās ap Filipīnu prezidentu, sākās, kad Duterte publiski noskūpstīja precētu sievieti. Incidents notika laikā, kad valsts vadītājs tikās ar Dienvidkorejā dzīvojošajiem filipīniešiem. Viņu skaļi kritizēja vairākas tiesībsargājošās grupas. Pati sieviete paziņoja: viņa neuzskata, ka būtu pārkāptas viņas tiesības, uzsvēra izdevums Philstar.

Lielbritānijas valdības aparāta vadītājs Demians Grīns - Sputnik Latvija
Lielbritānijas premjerministra vietnieks atkāpies no amata pornogrāfijas skandāla dēļ

Mediji informē, ka 74 gadus vecais Duterte, atgriezies no brauciena, pavēstīja, ka viņš pametīs savu posteni, ja to pieprasīs visas sievietes viņa valstī.

Pats Duterte uzskata, ka viņa rīcībā nav bijis "ļauna nodoma". "Tas bija šovbizness, un visi no tā guva prieku. Es nedaru publiski neko tādu, kam būtu ļauns nodoms," — izdevums citēja prezidenta teikto.

Duterte piebilda, ka skūpsti bijuši viņa stilā, kopš viņš ieņēmis Davao pilsētas mēra posteni, un kritiķi viņu apskauž. "Tas ir mans stils. Atrodiet savu stilu. Parastā skūpstā nav nekā slikta. Viņiem vienkārši skauž," — teica Duterte.

Filipīnu prezidents ir plaši pazīstams ar saviem nekorektajiem izteikumiem par sievietēm. Piemēram, salu valsts līderis vairākkārt publiski jokojis par izvarošanu.

Pirms mēneša tiesību aizstāvji, kuri cīnās par sieviešu tiesībām Filipīnās, aizsāka sociālajos tīklos kampaņu #BabaeAko ("Es — sieviete"), kuras mērķis ir parādīt prezidentam, ka seksiski komentāri ir nepieļaujami.    

Ziņu lente
0