Polija varētu pazaudēt zemeņu ražu Ukrainas strādnieku trūkuma dēļ

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasКлубника.
Клубника. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc iebraukšanas noteikumu pastiprināšanas Polijā ukraiņiem nākas ilgi gaidīt vīzas izsniegšanu.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Poļu plantāciju īpašnieki nespēs savākt visu zemeņu ražu Ukrainas strādnieku trūkuma dēļ, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz "Polijas radio".

Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
"Uz mājām, kurvas!" Kā ukraiņu strādniekus sagaida Eiropā

Pēc iebraukšanas noteikumu pastiprināšanas Polijā ukraiņiem nākas ilgi gaidīt vīzas izsniegšanu, atzīmē Nacionālās Dārzeņu un augļu ražotāju asociācijas prezidents Andrejs Gajovņičeks. Darba spēka trūkuma dēļ ap 40% ražas varētu palikt uz lauka.

"Strādnieki no Ukrainas ļoti ilgi gaida vīzas, savukārt ar biometriskajām pasēm Polijā viņus neielaiž, jo, saskaņā ar Muitas dienesta noteikumiem, ar šādām pasēm drīkst ieceļot tikai tūristi," — paziņoja viņš.

Pēc plantāciju saimnieku paziņojumiem, ķiršu un aveņu ražas vākšana arī ir apdraudēta. Gajovņičeks poļu ražotāju vārdā vērsās pie Muitas dienestiem ar lūgumu pārskatīt ieceļošanas noteikumus strādniekiem no Ukrainas.

Ukrainas un Polijas attiecības saasinājušās februāra beigās pēc Varšavas ieviestās kriminālās atbildības par Ukrainas nacionālistu un Ukrainas organizāciju locekļu noziegumu noliegšanu Otrā pasaules kara laikā. Kijevā šo likumu nosaukuši par nepieņemamu.

Ziņu lente
0