Zilās asinis: kur meklēt īstu princi?

© Pixabay / klimkinШахматы
Шахматы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislielākā karaļu un šeihu koncentrācija ir Tuvo Austrumu valstīs. Neprecējušos prinču-eiropiešu nav pārāk daudz, taču Sputnik atradis spilgtākos zilo asiņu pārstāvjus arī Eiropā.

Pēc prinča Harija vispopulārākais princis-vecpuisis ir Hamdans bin Mohameds bin Rašids Al Maktums, plašāk pazīstams kā Fazza. Viņš ir troņmantnieks AAE, savukārt viņa Instagram profilam seko vairāk nekā 5 miljoni cilvēki.

Публикация от Fazza (@faz3) 5 Апр 2018 в 6:11 PDT

 

Otrā persona Dubaijā vienlaikus AAE finanšu ministrs, viņš ir galvenais Dubaijas buru kuģu regates Al Gaffal sponsors. "Aladinam" patīk zvejošana, daivings, lēkšana ar izpletni, bērni un asas sajūtas. Un vēl viņš ir romantiķis un raksta dzejoļus ar pseidonīmu Fazza. Vārdu sakot, īsts princis.

Публикация от Fazza (@faz3) 25 Апр 2018 в 4:55 PDT

 

Taču tas nenozīmē, ka Eiropā nav spilgtu valdošo ģimeņu pārstāvju. Sputnik stāsta par interesantākajiem un neprecētajiem prinčiem, kuri vēl palikuši Eiropas kontinentā.

Beļģijas princis Hoakims

Pavisam vienkāršs princis dzīvo Beļģijā. Viņa Imperatora un Karaliskā Augstība Beļģijas princis Hoakims ir profesionāls jūrnieks, brīvo laiku pavada arī ūdens tuvumā: viņu aizrauj burāšana. Saka, ka ārpus uzņemšanām un svinīgiem pasākumiem princis ģērbjas ļoti vienkārši, savukārt augstākās sabiedrības hronikas fotogrāfi par viņu maz interesējas.

Oficiālos pasākumos viņš visbiežāk parādās savas māsas Marijas Lauras kompānijā, savukārt nesen viņu pamanījuši kopā ar spāņu ballīšu lauveni Viktoriju Ortisu. Jaunieši, visticamāk, iepazinušies Milānā, kur princis saņēmis diplomu, savukārt Viktorija mācījās dizainu.

Beļģijas troņmantnieku sarakstā princis ieņem devīto vietu. Tādēļ viņš diez vai apgrūtinās dzīves biedreni ar atbildību par Beļģiju.

Luksemburgas princis Sebastjans

Princis saņēmis bakalaura grādu Ziemeļamerikas Universitātē. Luksemburgas lielhercoga jaunākais dēls izvēlējās sev mārketinga un komunikāciju nozari. Taču viņa galvenā aizraušanās ir sports. Sebastjans nodarbojas ar klinšu kāpšanu, slēpošanu, spēlē regbiju un, tāpat kā Hoakims, mīl ūdeni. Princis vada Luksemburgas Peldēšanas federāciju. Savukārt 2017. gadā vecāku klātbūtnē viņš deva karavīra zvērestu kā Luksemburgas armijas oficieris.

© AP Photo / Claude ParisLuksemburgas princis Sebastians viņa brālis princis Luī un viņa dzīvesbiedre Tesija
France Luxembourg Royal Wedding  - Sputnik Latvija
Luksemburgas princis Sebastians viņa brālis princis Luī un viņa dzīvesbiedre Tesija

Šobrīd viņš ir Lielhercogistes regbija izlases loceklis un spēlē savas universitātes komandā. Tās nav visas viņa priekšrocības, viņa Augstība runā luksemburgiešu, franču, vācu, angļu un spāņu valodās, savukārt mediji apgalvo, ka viņš ir arī kaislīgs mākslas pielūdzējs.

Grieķijas un Dānijas princis Filips

Princis Filips ir dzimis 1986. gada aprīlī Svētās Marijas slimnīcā, Padingtonas rajonā, Londonā. Šo pašu slimnīcu jau trīs reizes izvēlējusies prinča Viljama sieva hercogiene Ketrina, tur nākuši pasaulē trīs viņas bērni.

© AP Photo / Petros GiannakourisGrieķijas un Dānijas princis Filips un viņa māsa princese Teodora
Принц Греческий и Датский Филипп и его сестра принцесса Феодора - Sputnik Latvija
Grieķijas un Dānijas princis Filips un viņa māsa princese Teodora

Filipu kristīja pareizticīgo Svētās Sofijas baznīcā Londonā. Par krustvecākiem kļuva britu karalienes dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips, Velsas princese Diāna, Spānijas karalis Huans Karloss I un hercogiene Helena de Lugo.

 

Sākumizglītību Filips ieguvis Grieķu koledžā, ko dibinājuši viņa vecāki, savukārt pēc tam viņš mācījās United World College Ņūmeksikas štatā, ASV. Kad princis sasniedza 18 gadu vecumu, viņš iestājās Džordžtaunas universitātē, savukārt šobrīd dzīvo Manhetenā. Princis nodarbojas ar labdarību, viņš ir Annas-Marijas fonda valdes loceklis.

Britu tronis

Agrāk 19 gadus vecais Artūrs Šato, vienīgais britu karaliskās ģimenes loceklis, kuram ir Instagram profils, dalījās ar saviem sekotājiem bērnības bildēs. Vienā no tām viņš tur prinča Viljama sievas hercogienes Keitas kleitas apakšmalu. Savukārt šobrīd viņš iepriecina sekotājus ar vīrišķīgākām bildēm.

 

Sekojot trešās pakāpes brālēniem Viljamam un Harijam, viņš pabeidzis Ītonas koledžu. Artūrs ir Karalienes Elizabetes māsas Margaretas mazdēls.

 

Britu troņmantnieku pretendentu sarakstā Artūrs ir divdesmit trešais

Mazais princis

Dānijas princis Nikolajs ir septītais rindā uz troni. Viņam ir tikai astoņpadsmit gadi, taču viņš jau strādā par modeli.

 

Princis piedalījās Londonas modes nedēļā. Viņš debitēja demonstrēšanā Burberry šova ietvaros.

 

Vai princis turpinās attīstīt modeļa karjeru, pagaidām nav zināms, oficiāli paziņojumi nav izskanējuši. Taču karaliskā ģimene paziņoja, ka atbalsta prinča ambīcijas.

Ziņu lente
0