Izsalkuši, taču brīvi: miljoniem amerikāņu trūkst naudas pārtikai

© Pixabay / schuldnerhilfeNabadzība
Nabadzība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr ASV Administrācija dažādos veidos pauž sevi Krievijas "sodīšanā" ar visiespējamākajām sankcijām, apmēram katrs astotais amerikānis joprojām cieš no bada vai pārtikas produktu trūkuma. Turklāt daudzi strādā pilnu slodzi, saņemot tik zemu algu, ka nevar pārvarēt nabadzības līmeņa robežu.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Noteikta palīdzība šādiem amerikāņiem bija un joprojām ir tā saucamo pārtikas talonu (food stamps) programma, tiek ziņots CBS News portālā, kuras parasti izsniedz mazturīgām ģimenēm un imigrantiem. Taču tās birokrātijas celšanās dēļ cilvēki arvien mazāk saņem palīdzību, savukārt programmā tiek ieguldīts arvien mazāk un mazāk līdzekļu. Iepriekšējās administrācijas ne reizi vien plānoja pilnībā likvidēt pārtikas talonu programmu, taču vienots efektīvs risinājums joprojām nav atrasts, vēsta Sputnik Igaunija.

Pirms pusgadsimta ASV šokēja dokumentālā filma par badu valstī. Toreiz CBS kanāls piefiksēja nežēlīga bada un distrofijas faktus visā Amerikā. Bērnu izsalkuma rādītāji atsevišķos rajonos drīzāk līdzinājās trešās pasaules valstu rādītājiem. Ar pārtikas jautājumiem toreiz, prezidenta Kārtera vadīšanas laikā, nodarbojās dienesti, kuri kontrolēja federālās pārtikas palīdzības programmas. Taču arī šodien, pusgadsimtam aizritot, miljoniem amerikāņu joprojām cieš badu. Maz apmaksāta darba nosacījumi nostāda daudzas ģimenes smagas izvēles priekšā: tērēt naudu ēdienam vai apmaksāt rēķinus.

Пенсионерка - Sputnik Latvija
Dāvana no viņpasaules: ierosināts izsniegt pabalstus mirušo pensionāru dzīvesbiedriem

Šodien minimālā alga Amerikā, ņemot vērā inflāciju, sastāda par 20% mazāk, nekā pirms 50 gadiem, tādēļ daudzi amerikāņi strādā pilnu slodzi, taču vienalga pelna nepietiekami, lai izrautos no nabadzības līmeņa. Tādēļ pārtikas taloni līdz šai dienai paliek ļoti svarīgs atbalsts cilvēkiem, kuri strādā pilnu slodzi par grašiem. Tikmēr likumdevēji apspriež un pievieno ar darbu saistītus nosacījumus dalībai federālajā pārtikas atbalsta programmā. Kā jebkurā atzarotā valsts aparātā, jaunās izmaiņas un papildinājumi vedīs pie birokrātijas izaugsmes un vēl vairāk apgrūtinās palīdzības iegūšanu tiem, kam tā patiešām ir nepieciešama.

Divas trešdaļas talonu ēdiena saņēmēji ir vecāka gadagājuma cilvēki, bērni invalīdi, imigrantu ģimenes. Situācijā, kad strādnieks zaudē darba vietu vai daļu algas, pārtikas talonu programma var īslaicīgi palīdzēt viņam noturēties virs ūdens.

Taču summa, kura aprēķināta uz vienu maltīti, sastāda vien $1,40 uz vienu cilvēku.

Talonu skaita samazināšanas vietā tiek piedāvāts ieguldīt programmā vairāk līdzekļu, jo tas beigās varētu samazināt pārtikas trūkumu miljoniem ģimeņu, jo veiktais pētījums rāda: daudziem cilvēkiem mēneša pēdējā nedēļā normāla pārtika vienkārši beidzas.    

Ziņu lente
0