Ukrainā pastāstīja kā "iznīcināt" Krieviju

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasKijeva
Kijeva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kāda Ukrainas ministra vietnieka apgalvotā, vēsturē jau ir bijis "vislielākās impērijas" iznīcināšanas piemērs bez neviena šāviena.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Ukrainas ministra vietnieks īslaicīgi okupēto teritoriju un iekšēji pārvietoto personu jautājumos Georgijs Tuka pastāstīja žurnālistiem kā "iznīcināt" Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva.

"Uz Krieviju jāspiež ar sankcijām — tieši tā iznīcināja Padomju Savienību," paziņoja Tuka telekanāla NewsOne ēterā.

Žurnālisti uzdeva politiķim jautājumu par to, ko viņš domā par konflikta noregulēšanu Ukrainas austrumos. Ministra vietnieks pastāstīja, ka viņš paļaujas uz sankcijām pret Krieviju un Krievijas ekonomikas sabrukšanu.

Открытие автомобильной части Крымского моста - Sputnik Latvija
Ukrainas parlamenta deputāts: Krimas tilts pieder Ukrainai

"Pastāvēja lielākā impērija pasaulē  (PSRS — Sputnik), kura tika iznīcināta bez neviena šāviena. Tā tika iznīcināta un nepastāv — bez neviena paša šāviena, vistiešākā sankciju veidā," pateica Tuka.

Pēc tam intervijas laikā ierēdnis nolēma "precizēt" paša sacīto un paziņoja, ka PSRS sabruka vēl "vairāku faktoru" dēļ, tostarp, bruņošanās sacīkšu dēļ.

2014. gadā pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas Tautas Republikas paziņoja par savu neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Tā paša gada pavasarī Kijevas varas iestādes uzsāka militāro operāciju valsts austrumos.

Uz 2014. gada Ukrainas notikumu fona rietumvalstis apsūdzēja Krieviju iejaukšanās Donbasa konfliktā. Maskava uzsver, ka tai neesot sakara ar notikumiem Donbasā, ka viņa nav konflikta puse, kā arī ir ieinteresēta, lai situācija kaimiņvalstī normalizējas.    

Ziņu lente
0