Ukrainas parlamenta deputāts: Krimas tilts pieder Ukrainai

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Pāriet pie mediju bankasОткрытие автомобильной части Крымского моста
Открытие автомобильной части Крымского моста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Opozīcijas bloka" deputāts Nestors Šufričs priecājas par to, ka Krimas tilts ir uzbūvēts, jo uzskata to par Ukrainas infrastruktūras objektu.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Krimas tilts un visi Krimas teritorijā uzbūvētie objekti pieder Ukrainai, telekanāla "112 Ukraina" ēterā klāstīja Ukrainas parlamenta deputāts no "Opozīcijas bloka" Nestors Šufričs.

"Krima patiešām ir mūsu. Manā – Ukrainas pilsoņa – izpratnē visi Krimas teritorijā uzbūvētie objekti arī pieder Ukrainai. Es noslēgtu diskusiju ar diviem vārdiem: ja Krima ir mūsu, tad arī Kerčas tilts (Krimas tilts – red.) arī ir mūsu. Un paldies dievam, ka tas ir," – apgalvoja Šufričs.

Открытие автомобильной части Крымского моста - Sputnik Latvija
Aicinājumu spridzināt Krimas tiltu Krievijā nosauca par teroristisku

Iepriekš parlamenta deputāts Igors Mosijčuks nosauca Krimas tiltu par "ienaidnieka infrastruktūras" objektu un ierosināja to iznīcināt.

Tilts pāri Kerčas šaurumam ir garākais Krievijā, tā garums sastāda 19 kilometrus. Automobiļu satiksme pa maģistrāli tika uzsākta pusgadu pirms sākotnēji paredzētā termiņa. Kravas mašīnu satiksmi plānots atvērt 2018. gada oktobrī, vilcienu satiksmi — 2019. gada beigās.

Svinīgā atklāšanas ceremonija notika 15. maijā. Vladimirs Putins pie KamAZa stūres pārvarēja ceļu no Krasnodaras novada līdz Kerčai mazliet vairāk nekā piecpadsmit minūtēs.

Pirms tilta atklāšanas Kerčas prāmju pārceltuve (Krimas osta – Kaukāza osta) un Simferopoles lidosta bija galvenās transporta artērijas, kas saistīta Krimas pussalu ar kontinentālo Krieviju.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā 2014. gada martā, saskaņā ar referenduma rezultātiem, kurš tika sarīkots pēc valsts apvērsuma Kijevā. Absolūtais iedzīvotāju vairākums (95%) nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju.

Krievijas valdība vairākkārt ir pamatoti norādījusi: Krimas iedzīvotāji demokrātiski, atbilstoši starptautiskajiem normatīvajiem aktiem un ANO Statūtiem nobalsoja par pievienošanos Krievijai.

Ziņu lente
0