Krievijas JKF fregate seko amerikāņu aviācijas bāzes kuģim Vidusjūrā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasKrievijas patruļkuģis "Yaroslav Mudriy" . Foto no arhīva
Krievijas patruļkuģis Yaroslav Mudriy . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti uzņēmuši video, kurā, iespējams, redzams, Krievijas patruļkuģis. Jūrnieki uztur radiosakarus saskaņā ar aukstā kara laikā noteiktajiem protokoliem.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Krievijas patruļkuģis "Yaroslav Mudriy" novēro ASV JKS aviācijas bāzes kuģa "Harry Truman" darbības Vidusjūrā un spēlē ar to "sunīšus", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu telekanālu iTV.

​Kanāla žurnālisti uzņēmuši video, kurā, iespējams, redzams, Krievijas patruļkuģis. Amerikāņu un krievu jūrnieki uztur radiosakarus saskaņā ar aukstā kara laikā noteiktajiem protokoliem, kas ļauj izvairīties no incidentiem, atzīmēja izdevums.

Krievijas Tu-95 - Sputnik Latvija
ASV GKS iznīcinātāji pārtvēruši Krievijas bumbvedējus Tu-95

Telekanāls atgādināja, ka 2016. gada jūnijā "Yaroslav Mudriy" un "Harry Truman" jau tikušies Vidusjūrā. Toreiz amerikāņu fregate Gravely, kas pavadīja aviācijas bāzes kuģi, izšķīrās par bīstamu manevru, lai "padzītu" Krievijas fregati. Tā pietuvojās "Yaroslav Mudriy" 60-70 metru attālumā un šķērsoja patruļkuģa kursu 180 metru attālumā.

Toreiz Pentagons apgalvoja, ka Krievijas jūrnieki devuši nepatiesus signālus, cenšoties pietuvoties amerikāņu fregatei un kavēt ASV JKS darbības.

Krievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka šie paziņojumi ir neprofesionāli. AM atzīmēja, ka Krievijas patruļkuģis atradies vairāk nekā piecu jūras jūdzu attālumā un ar savām darbībām nekādi nav varējis ietekmēt amerikāņu aviācijas bāzes kuģa manevrus.    

Ziņu lente
0