Ļaundaris ar nazi uzbrucis cilvēkiem Parīzē, ir upuri

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELT2018. gada 12. maijā Parīzes centrā ļaundaris uzbruka ar nazi garāmgājējiem
2018. gada 12. maijā Parīzes centrā ļaundaris uzbruka ar nazi garāmgājējiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija likvidējusi uzbrucēju. Mediji informē, ka viņš identificēts ar pirkstu nospiedumu palīdzību.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Viens cilvēks gājis bojā, vismaz četri guvuši ievainojumus pēc uzbrukuma garāmgājējiem Parīzē, vēsta Sputnik France.

Incidents notika vakar vakarā Francijas galvaspilsētas otrajā apgabalā netālu no Parīzes operas. Nepazīstams cilvēks ar saucieniem "Allah akbar" uzbrucis ar nazi garāmgājējiem. Gūto ievainojumu dēļ viens cilvēks miris, četri guvuši ievainojumus. No viņiem divi smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā. Policija likvidējusi uzbrucēju.

​Vietējie mediji informēja, ka policija identificējusi ļaundari — tas bija aptuveni 20 gadus vecs atbraucējs no Čečenijas.

"Policistiem izdevies noskaidrot, kas uzbrucis Parīzes otrajā apgabalā. (..) Europe 1 informācija liecina, ka runa ir par aptuveni 20 gadīgu bijušo Čečenijas iedzīvotājui," — vēsta radiostacija.

Фургон, совершивший наезд на пешеходов в Торонто, Канада. 23 апреля 2018 - Sputnik Latvija
Mikroautobuss Toronto sabraucis desmit cilvēkus

Atzīmēts, ka jaunajam cilvēkam nav bijuši nekādi dokumenti, "taču izmeklētāji identificējuši viņa personību, pateicoties pirkstu nospiedumiem".

Parīzes prokurors Fransuā Molens paziņoja, ka policija incidentā konstatējusi terorisma pēdas. Francijas mediji ziņo: atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts", kas aizliegts virknē valstu.

Francijas valdība pauda līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem un cietušo ģimenēm.

"Visas manas domas ir kopā ar šovakar Parīzē notikušā uzbrukuma upuriem un ievainotajiem, kā arī viņu tuviniekiem. Visu franču vārdā sveicu drosmīgos policistus, kuri neitralizēja teroristu," — savā lapā  Twitter paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Ziņu lente
0