Analogu nav: ASV atzinušas, ka Krievijas bruņojums ir unikāls

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasDaudzfunkcionālais iznīcinātājs MiG-31 ar hiperskaņas raķeti "Kinžal"
Daudzfunkcionālais iznīcinātājs MiG-31 ar hiperskaņas raķeti Kinžal - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu eksperti novērtējuši Krievijas hiperskaņas aviācijas raķešu kompleksu "Kinžal", kas tika demonstrēts Uzvaras parādē Maskavā.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Par jaunajiem superieročiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja jau 1. martā, savā ikgadējā vēstījumā Federālajai sapulcei. Daudzi Krievijas līderim noticēja, citi — šaubījās, atgādināja Sputnik Igaunija.

Uzvaras parādes laikā 9. maijā visai pasaulei tika dota iespēja pārliecināties — šie ieroči patiešām pastāv. Lādiņi bija uzstādīti uz modernizētajām pārtvērējlidmašīnām MiG-31K.

NATO jūras kājnieki - Sputnik Latvija
ASV jūras kājnieki atzinuši, ka nejūtas drošībā no Krievijas armijas

Par to, ka Krievijas hiperskaņas aviācijas raķešu kompleksam "Kinžal" nav analogu visā pasaulē, pastāstīja žurnāla The National Interest komentētājs Deivs Madžumdars. "Nevienam pasaulē nav ballistiskās raķetes, kas spēj startēt gaisā, tāpēc Maskava pamatoti norāda, ka "Kinžal" nav analogu aiz Krievijas robežām," — viņš raksta.

Eksperts norādīja, ka raķetes "Kinžal" spēj "manevrēt lidojuma laikā un lidot pa neprognozējamu trajektoriju", kas ievērojami apgrūtina vai padara neiespējamu tās pārtveršanu.

MiG-31 ir optimizēta ārkārtīgi smagu raķešu pārvadāšanai, turklāt lidmašīnas lielais ātrums ir piemērots "Kinžala" izvēršanai. Raķetes starts notiek vairāk nekā desmit kilometru augstumā. Pateicoties aerodinamiskajai vadības sistēmai, "Kinžal" spēj manevrēt un apiet bīstamas zonas. Komplekss spēj aošaudīt mērķus aptuveni divu tūkstošu kilometru attālumā, kas pārsniedz potenciālā pretinieka pretgaisa aizsardzības darbības rādiusu.    

Ziņu lente
0