The Local: amerikāņu vēži terorizē Berlīni

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasVēži
Vēži - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarkanie purva vēži ieņem pirmo vietu ES invazīvo sugu sarakstā, taču Berlīnē atraduši veidu, kā tos apturēt – vēžus ļauts ķert pārdošanai restorāniem.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Berlīnes varas iestādes atradušas garšīgu metodi sarkano purva vēžu iebrukuma apturēšanai, vēsta The Local.

Sarkanie purva vēži, kuri parasti mīt ASV dienvidos un Meksikas ziemeļos, pagājušā gada vasarā parādījās Berlīnes parkā Tiergarten. Šie vēži, kas izaug līdz 15 centimetriem gari, apmetās Berlīnes ezeros, un bieži izkāpj uz parka alejām.

​Sarkanie purva vēži ieņem pirmo vietu ES invazīvo sugu sarakstā — tie izspiež vietējos upes vēžus. Lai apturētu to iebrukumu, pagājušajā nedēļā Berlīnes Špandavas rajona makšķerniekiem atļāva zvejot sarkanos vēžus, lai lietotu tos pārtikā. Pēdējās dienās tika izķerti vairāk nekā pusotrs tūkstotis vēžu.

Zvejas atļauja izsniegta līdz gada beigām ar noteikumu, ka vēžos nav toksīnu un smago metālu, un kamēr sanitārie inspektori uzskata, ka vēži ir veselīgi.

​Tomēr nedrīkst pieliekties un pacelt vienu vēzi, lai to pagatavotu mājās — tas tiek uzskatīts par malumedniecību. Taču cilvēkiem, kuri vēlēsies iegādāties vēžus pie Berlīnes zvejniekiem, The Local publicē tradicionālo recepti no Amerikas dienvidiem.

Vēži jāieliek verdošā ūdenī kopā ar sarkanajiem pipariem, sāli, citronu, ķiplokiem, sīpoliem un laura lapām. Pēc piecām minūtēm jānoņem no uguns, jāuzliek vāks un jāpagaida 5-20 minūtes. Ieteicams pasniegt ar kukurūzu un kartupeļiem.    

Ziņu lente
0