Kijevā stāsta, ka futbola čempionāta translācija ir "kā nāve"

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasFutbolbumba un cepurīte PČ atribūtikas veikalā Kaļiņingradā
Futbolbumba un cepurīte PČ atribūtikas veikalā Kaļiņingradā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas nacionālā sabiedriskā televīzijas un radiokompānija cenšas pārdot translāciju paketi citam telekanālam, taču nesekmīgi.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Pasaules čempionāta futbolā translācija no Krievijas ir kā "nāve" Ukrainas nacionālajai sabiedriskajai televīzijas un radiokompānijai (NOTU), paziņojis organizācijas direktors Zurabs Alasanija, informē Sputnik Lietuva.

Sarunā ar portālu Sport Arena Alasanija pastāstīja, ka pagaidām NOTU vēl nav pieņēmusi oficiālu lēmumu atteikties no 2018. gada pasaules čempionāta translācijas, "taču visa valsts saprot, ka parādīt šo čempionātu nozīmē sabiedriskās televīzijas nāvi".

Предварительная жеребьевка ЧМ-2018 по футболу - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nemeklējiet sievietes. PČ līdzjutējiem Krievijā draud jaunas briesmas

Patlaban NOTU cenšas pārdot translāciju paketi citam telekanālam, taču pagaidām pārrunas nav vainagojušās panākumiem, pavēstīja televīzijas un radiokompānijas vadītājs.

Alasanija pauda uzskatu, ka ukraiņu līdzjutēju izredzes ieraudzīt 2018. gada pasaules čempionāta mačus Ukrainas kanālā sastāda aptuveni 70%.

"Protams, mēs necenšamies uz šī rēķina nopelnīt. Tomēr ļoti ceram saņemt ieguldīto, jo valsts šim nolūkam iztērējusi lielu naudu. Pie tam mēs vēl paši paliksim parādā Eiropas Raidsavienībai, tā — FIFA, un tas viss ir ļoti sarežģīts stāsts," — pastāstīja NOTU vadītājs.

Iepriekš noskaidrojās, ka NOTU, kurā ietilpst kanāli "UA: Peršij" un "UA: Kuļtura", atteikusies translēt mundiāles mačus. Kompānija informēja, boikotu plānojot atbalstīt arī citas telekompānijas.

Pasaules čempionāts futbolā notiks Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Ukrainas izlasei nav izdevies pārvarēt atlases kārtu pasaules čempionātam.    

Ziņu lente
0