NATO biedē "Krievijas propagandas" efektivitāte

© Foto : NATONATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianses militārās komitejas vadītājs uzskata, ka Eiropas sabiedrība ārkārtīgi viegli uzņem Krievijas mediju un sociālo tīklu izplatīto "propagandu".

RĪGA, 5. maijs —  Sputnik. Krievijas informatīvā politika ir viens no svarīgākajiem izaicinājumiem, ar ko nākas saskarties NATO, paziņoja NATO militārās komitejas vadītājs ģenerālis Petrs Pāvels, vēsta Sputnik Lietuva.

Savu viedokli ģenerālis paudis Stratcom samitā Prāgā, informē Čehijas portāls Lidovky.cz. Pēc militārpersonas domām, Krievija cenšoties grozīt pasaules kārtību atbilstoši savam "sabiedrības nacionālajam modelim" un šim nolūkam izmantojot "hibrīdinstrumentus, piemēram, mediju un sociālo tīklu izplatītu propagandu".

Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Psihoterapija amerikāņu stilā: kā Baltiju mierinās "Baltā nama galvenais ārsts"

"Krievija cenšas mainīt Rietumu sabiedrības viedokli par NATO, tās mērķiem un darbībām. Tā (Krievija — red.) rīkojas ļoti efektīvi. Tā kā publika parasti uztver informāciju ar subtitru un saīsinājumu starpniecību, mākslīgi radīta informācija var šķist patiesa," — klāstīja ģenerālis.

Pēc Pāvela domām, sabiedrība Eiropā vieglāk uzņem "Krievijas propagandu", jo Rietumos neviens "nekontrolē" informācijas programmu saturu.

Ģenerālis aicināja stiprināt vienotību, ko Krievija cenšas "sagraut".

Aprīļa beigās Briselē alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka rietumu bloka valstīm esot svarīgi ātri reaģēt uz jauniem izaicinājumiem. Aprīļa vidū NATO ģenerālsekretāra vietniece Roza Gētemillere Kijevā norādīja, ka viens no alianses uzdevumiem ir "cīņa ar dezinformāciju un propagandu".

Rietumos rit aktīva kampaņa pret Krievijas medijiem. Aizvadītā gada nogalē Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju par nepieciešamību pretoties Krievijas medijiem. Starp galvenajiem draudiem dokumentā minēti Sputnik un RT. Virkne rietumu politiķu bez jebkādiem pierādījumiem apsūdzēja Sputnik un RT par iejaukšanos vēlēšanās ASV un Francijā. Maskava šādas apsūdzības uzskata par nepamatotām.    

Ziņu lente
0