CBS: ASV Valsts departaments pārtrauc "Balto ķiveru" finansēšanu

© AFP 2023 / Omar haj kadour"Baltās ķiveres". Foto no arhīva
Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar telekanāla datiem, ASV daļa organizācijas finansēšanā sastāda apmēram trešdaļu no grupas budžeta.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. ASV Valsts departaments iesaldējis Sīrijā darbojošās organizācija "Baltās ķiveres" finansēšanu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz CBS.

Saskaņā ar telekanāla datiem, ASV daļa organizācijas finansēšanā sastāda apmēram trešdaļu no grupas budžeta, kuru apsūdz informācijas kara rosināšanā pret Damasku. Tiek atzīmēts, ka atbalsts tika pārtraukts "pēdējo nedēļu laikā un atrodas " pārskatīšanā".

Глава МИД РФ С.Лавров, архивное фото - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: nevajag uzskatīt mūs par "jaunuļiem"

CBS ar atsauci uz diplomātiskajiem dokumentiem ziņo, ka Valsts departamenta Tuvo Austrumu birojam līdz 15. aprīlim bija jāsaņem Baltā nama apstiprinājumu "Balto ķiveru" finansēšanas turpināšanai — rezultātā ārpolitikas iestādei nācās "apturēt procesu".

Organizācija "Baltās ķiveres" paziņo, ka aizstāv Sīrijas mierīgos iedzīvotāju ar politisko neitralitāti un bez sakariem ar bruņotām darbībām. Internetā pēdējo gadu laikā arvien biežā sāka parādīties videoieraksti, kuros cilvēki baltās ķiverēs glābj bērnus no gruvešiem. Taču paralēli tika publicēti arī videoieraksti, kuros redzams, kā tās pašas "Baltās ķiveres" veido inscenējuma videoierakstus, uzklājot grimu "cietušajiem" un diktējot, kas tiem ir jāsaka. Turklāt Sīrijas žurnālisti parādīja virkni materiālu, kuros "glābēji" nofilmēti ar ieročiem un militārajā formastērpā.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova iepriekš nosauca organizācijas "Baltās ķiveres" darbību par vēl vienu masveida informācijas kampaņas elementu oficiālās Damaskas nomelnošanā. Savukārt Sīrijas prezidents Bašars Asads paziņoja, ka organizācijas "Baltās ķiveres" locekļi patiesībā ir Al-Qaeda atbalstītāji.    

Ziņu lente
0