Zaharova pastāstīja par Mejas valdības "daudzajiem meliem"

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas ĀM oficiālās pārstāves domām, "Skripaļa lietā" ir trīs britu varas iestāžu melu fakti.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja par trīs mānīšanas faktiem no Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas valdības puses "Skripaļa lietā", vēsta Sputnik Lietuva.

"Migla izklīst, un Terēzas Mejas valdības daudzie meli top arvien skaidrāki," uzrakstīja savā Facebook lapā Zaharova.

Герб на ограде здания российского посольства в Лондоне - Sputnik Latvija
Briti atvainojas par savas valdības darbībām

Pēc viņas domām, pirmais "melu" fakts ir tas, ka britu eksperti noteikuši vielas ražotājvalsti, ar kuru it kā saindēja bijušo GIP pulkvedi, britu spiegu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju Solsberijā. Taču pēc tam šo informāciju apstrīdēja paši britu eksperti Porton-Daunas laboratorijas vadītājas personā.

Otrais viltus apgalvojumu fakts — par it kā Krievijai esošo Skripaļu noindēšanas motīvu "sakarā ar vēsturiski slikto Krievijas uzvedību" — noraidīja Krievija. Kā atgādina Zaharova, Maskava minēja faktus, kā Londona regulāri pārkāpj starptautiskā likuma, ētikas un morāles normas, ar mērķi īstenot "nacionālās intereses". Turklāt Krievija minēja acīmredzamus šīs provokācijas motīvus, kuri ir Lielbritānijai izdevīgi.

Trešais melu fakts ir tas, ka britu varas iestādes apgalvoja, ka "Novičok" viela it kā tika izgatavota tikai Krievijā. Taču šo faktu apstrīdēja Čehijas prezidents Milošs Zemans, atzīmēja Zaharova.

Глава МИД РФ С.Лавров, архивное фото - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: nevajag uzskatīt mūs par "jaunuļiem"

Kā ceturtdien paziņoja Čehijas līderis, atsaucoties uz specdienestu ziņojumu, Čehijas aizsardzības ZPI Brno pilsētā pērn saražoja nelielā daudzumā saindēšanas vielu A230, kuru valsts militārais izlūkdienests klasificēja kā "Novičok". Pēc Zemana sacītā, vielu izmēģināja un drīz pēc tā iznīcināja.

"Militārais izlūkdienests saka, ka A230 inde tiek dēvēta par "Novičok". DID (Drošības un informācijas dienests — Sputnik) saka, ka A230 inde nesaucas par "Novičok", "Novičok" ir A234," atzīmēja Čehijas līderis.

Marta sākumā Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika saindēti britu Solsberijā. Pēc tam izraisījās starptautisks skandāls. Londona apsūdzēja Maskavu sakarā ar notikušo. Krievija to kategoriski noliedz un uzsver, ka Lielbritānija joprojām nav sniegusi nekādus Krievijas vainas pierādījumu, turklāt atsakās sadarboties ar Krievijas pusi saindēšanas lietas izmeklēšanā.    

Ziņu lente
0