Krievijas diplomāti pārmet Lielbritānijas pārstāvim OPCW liekulību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lielbritānijas pozīcijas loģika ir absurda. Lielbritānija apgalvo, ka iepazīstinašana ar reāliem lieciniekiem ir triks, bet kā lai mēs saucam Lielbritānijas atbalstīto "Balto ķiveru" uzņemto video, kurā tie paši (..) cilvēki attēloti kā neesoša ķīmiskā uzbrukuma upuri?" – vaicā Krievijas vēstniecība Londonā.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Krievijas vēstniecības Lielbritānijā pārstāvis, komentējot aģentūrai RIA Novosti Lielbritānijas pastāvīgā pārstāvja OPCW nesenos Krievijai veltītos paziņojumus, norādīja, ka Pītera Vilsona liekulībai nav robežu.

Iepriekš Vilsons apgalvoja, ka, organizējot brīfingu, kurā piedalījās Dumas pilsētas iedzīvotāji, Krievija cenšoties kaitēt organizācijas darbam. Vilsons pats ignorēja tikšanos ar Sīrijas pilsētā notiekošā aculieciniekiem, taču klāstīja, ka tas esot triks un uzsvēra, ka OPCW ģenerāldirektors nav atbalstījis šo pasākumu.

Situācija Austrumgutā - Sputnik Latvija
Pārliecinoši pierādījumi: Dumas iedzīvotāji Hāgā stāstīja par inscenēto ķīmisko uzbrukum

"Britu pārstāvja liekulībai nav robežu. Tūlīt pēc ķīmiskā incidenta Dumā 7. aprīlī Krievija pieprasīja tūlītēju izmeklēšanu no šīs organizācijas ekspertu puses. Maskava uzstāja, ka OPCW nepieciešama centrālā loma izmeklēšanā par ķīmisko ieroču pielietošanu. Mēs esam pārliecināti, ka tikai patiesi neatkarīga izmeklēšana var dot atbildi uz jautājumu par to, kas tieši noticis šajā pilsētā Sīrijā," — uzsvēra vēstniecības pārstāvis.

Taču Lielbritānija izvēlējās citu ceļu, uzskata aģentūras sarunbiedrs.

"Londona ignorēja OPCW procedūras. Izmantojot vairāk nekā apšaubāmas "liecības", galvenokārt — nepārbaudāmus paziņojumus sociālajos medijos, Lielbritānija, ASV un Francija apsūdzēja Sīrijas valdību par ķīmisko ieroču lietošanu pret pašas tautu. Vēl vairāk, šīs pašas valstis apšaudīja neatkarīgu valsti, pārkāpjot starptautiskās likumdošanas fundamentālos principus," — atzīmēja vēstniecības pārstāvis.

"Lielbritānijas pozīcijas loģika ir absurda. Lielbritānija apgalvo, ka iepazīstinašana ar reāliem lieciniekiem ir triks, bet kā lai mēs saucam Lielbritānijas atbalstīto "Balto ķiveru" uzņemto video, kurā tie paši (..) cilvēki attēloti kā neesoša ķīmiskā uzbrukuma upuri? Šķiet, Londonu tik ļoti pārņēmušas nepatiesas ziņas un meli, ka patiesība tās acīs izskatās kā propaganda" — norāda vēstniecības darbinieks.

Ситуация в Восточной Гуте - Sputnik Latvija
"Novērtējumam": OPCW misija apmeklējusi domājamā ķīmiskā uzbrukuma vietu Dumā

Ceturtdien Krievija organizēja brīfingu valstu pastāvīgajiem pārstāvjiem OPCW, kurā piedalījās ķīmiskā uzbrukuma inscenējuma liecinieki no Dumas pilsētas Sīrijā. Brīfingā piedalījās 17 cilvēki — notikumu aculiecinieki. Viņu vidū bija arī ģimene ar trim bērniem, tostarp arī 11 gadus veco zēnu Hasanu Diabu, kurš pastāstīja, kā viņu aplējuši ar ūdeni pēc iedomātā ķīmiskā uzbrukuma.

13. aprīļa naktī ASV, Lielbritānija un Francija ar raķetēm apšaudīja Sīrijas valdības objektus, kuri, pēc viņu domām, izmantoti ķīmisko ieroču ražošanai. Sīrijas valdība jau vairākkārt norādījusi, ka viss ķīmisko ieroču arsenāls izvests no valsts un šo procesu kontrolēja OPCW.    

Ziņu lente
0