ASV iekļāvušas sarakstā valstis, kuras neatbalsta to viedokli ANO Ģenerālajā Asamblejā

© PxfuelANO karogs
ANO karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Amerikāņu tauta maksā 22% ANO budžetā – vairāk nekā trīs nākamās donorvalstis kopā. Neskatoties uz šo dāsnumu, citi ANO balsojuši kopā ar mums tikai 31% gadījumu," – norāda ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija. "Tā ir nepieņemama atbilde uz mūsu investīcijām," – viņa uzskata.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. ASV sastādījušas valstu sarakstu, kas ANO Ģenerālajā Asamblejā balso atbilstoši Vašingtonas viedoklim, kā arī tās, kas pārsvarā iebilst Savienotajām Valstīm, vēsta RIA Novosti.

ASV Valsts departamenta ziņojums vēsta, ka pērn ANO Ģenerālā asambleja izskatījusi 93 rezolūcijas projektus. 31% gadījumu lielākā daļa ANO ĢA dalībvalstu balsojušas tāpat kā ASV, un šis rādītājs ir par 10% sliktāks nekā 2016. gadā. Tamlīdzīgu ziņojumu ASV Valsts departaments laiž klajā jau 34 gadus.

Генеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
ANO ģenerālsekretārs paziņojis par aukstā kara sākumu

Starp desmit valstīm, kuru lēmumi balsojumā ANO ĢA visbiežāk sakrita ar ASV viedokli, ir Izraēla, Mikronēzija, Kanāda, Maršala salas, Austrālija, Lielbritānija, Francija, Palau, Ukraina un Čehija. Starp valstīm, kuru viedoklis visbiežāk atšķirās no ASV, izrādījušās Zimbabve, Burundi, Irāna, Sīrija, Venecuēla, Ziemeļkoreja, Turkmēnija, Kuba, Bolīvija un DĀR.

"Amerikāņu tauta maksā 22% ANO budžetā — vairāk nekā trīs nākamās donorvalstis kopā. Neskatoties uz šo dāsnumu, citi ANO balsojuši kopā ar mums tikai 31% gadījumu. Tas ir zemākais rādītājs kopš 2016. gada," — paziņoja ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija. Pēc viņas domām, "Tā ir nepieņemama atbilde uz mūsu investīcijām".

Heilija atgādināja, ka, sākot darbu valsts pastāvīgā pārstāvja postenī, viņa apsolījusi uzskaitīt tos, kuri ir pretrunā ASV interesēm. "Šis balsošanas rezultātu saraksts ir pietiekami daiļrunīgs. (ASV — red.) prezidents Tramps vēlas nodrošināt, lai mūsu dolāru atbalsts — dāsnākais pasaulē, vienmēr kalpotu amerikāņu interesēm. Mēs palīdzēsim viņam ieraudzīt, ka turpmāk amerikāņu tauta vairs netiks novērtēta nepietiekami," — teikts pastāvīgā pārstāvja uzrunā.    

Ziņu lente
0