Zviedrijas žurnālistus pieķer melos par Krievijas mācībām Baltijas jūrā

© Foto : pixabayСвежая пресса
Свежая пресса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tādējādi zviedru mediji sekmēja baiļu veidošanos un izplatīšanos Zviedrijā no parastajiem Krievijas manevriem Baltijas jūrā.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Savos rakstos par Krievijas militārajām mācībām Baltijas jūrā, zviedru mediji izmantoja dezinformāciju un izraisīja paniku valsts iedzīvotāju vidū, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Blekinge Läns Tidning.

Тактические учения кораблей Балтийского флота - Sputnik Latvija
Krievija atbild par drošību: Latvija nebaidās no raķešu mācībām

Piemēram, tika publicēti materiāli ar virsrakstiem "Šeit Krievija gatavojas lielam karam Baltijas jūrā". Par šādas informācijas politikas kulmināciju kļuva kāda telekanāla sabiedrības viedokļa aptauja par to, kā zviedriem klājas Krievijas manevru laikā.

Turklāt mediji izplatīja nepatiesu informāciju par to, ka Krievija veicot militāros treniņus 15 kilometru attālumā no Zviedrijas piekrastes. Taču tas nozīmētu, ka šaušana notikusi Zviedrija teritorijā, kuras robežas sniedzas līdz 22 kilometriem no tās krastiem.

Pie tam izdevums atzīmē, ka paši par sevi manevri bija regulāri un salīdzinoši nelieli, kas nedod pamatu histērijai.

No 4. līdz 6. aprīlim Krievija rīkoja šaušanas mācības Baltijas jūras dienvidu daļā. Sakarā ar to Zviedrijas varas iestādes brīdināja civilo kuģu satiksmi par gaidāmiem manevriem.

Ziņu lente
0