ASV koalīcija ar raķetēm apšaudījusi Sīrijas teritoriju

© AFP 2023 / George OURFALIANSīrijas valdībjas karogs sagrautajā Alepo
Sīrijas valdībjas karogs sagrautajā Alepo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmai izdevies pārtvert 13 rietumvalstu koalīcijas palaistās raķetes.

RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 14. aprīlī pl. 3:42 (pēc Maskavas laika) sākās ASV bruņoto spēku raķešu apšaude pa Sīrijas Arābu Republikas militārās un civilās infrastruktūras objektiem. Apšaude ilga līdz pl. 5.10 (pēc Maskavas laika). Raķešu apšaudē piedalījās ASV BS lidmašīnas un kuģi, kā arī Lielbritānijas un Francijas Gaisa kara spēki, informē RIA Novosti.

ASV, Francija un Lielbritānija sāka uzbrukumu Sīrijā pl. 21:00 pēc Vašingtonas laika saskaņā ar Donalda Trampa pavēli, brīfingā informēja ASV štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Džozefs Danfords.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona administrācija — Elizejas pils — savā oficiālajā lapā Twitter tīklā publicējusi video ierakstu, kurā redzams, kā uzbrukumam izlido lidmašīnas.

​"Francijas bruņoto spēku izlidošana šonakt, lai iejauktos pret Sīrijas režīma nelegālo ķīmisko arsenālu," — teikts ierakstā.

To pavada video, kurā vairāki iznīcinātāji paceļas gaisā. Video ierakstā nav iespējams identificēt, no kādas bāzes lidmašīnas izlidojušas.

Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmai izdevies pārtvert 13 rietumvalstu koalīcijas palaistās raķetes. Informācija liecina, ka ar raķetēm apšaudīts pētniecisks centrs, gvardes štābs, lidosta, speciālo uzdevumu spēku kazarmas.

Kopā ASV koalīcijas spēki pret Sīriju izmantojuši vairāk nekā 100 "gaiss-zeme" klases raķetes.

Informācija par ASV koalīcijas raķešu apšaudē bojāgājušajiem un cietušajiem vēl nav saņemta.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka rietumvalstis uzbrukušas Damaskai, suverēnas valsts galvaspilsētai, kura jau ilgus gadus pūlas izdzīvot teroristiskās agresijas apstākļos, un Sīrijas galvaspilsēta apšaudīta brīdī, kad valstij radusies cerība uz mierīgu nākotni.

"Vispirms pret Sīrijas tautu izmēģināja "arābu pavasari", pēc tam ISIS, tagad — amerikāņu gudrās raķetes. Izdarīts uzbrukums suvereēnas valsts galvaspilsēta, kura jau ilgus gadus pūlas izdzīvot teroristiskās agresijas apstākļos," — viņa uzrakstīja Facebook.

Zaharova uzskata, ka uzbrukumu atbalsta tie, kas pretendē uz morālu līderu pozīciju šajā pasaulē un ziņo par savu izcilību. "Jābūt pa īstam izcilam, lai brīdī, kad Sīrija guvusi izredzes uz mierīgu nākotni, apšaudītu tās galvaspilsētu," — viņa uzsvēra.

Zaharova atgādināja, ka Baltais nams paziņojis: pārliecība par Damaskas ķīmisko uzbrukumu balstās uz "medijiem, ziņām par simptomiem, video un foto, kā arī informācijas, kas nav pelnījusi uzticību". Viņa atzīmēja, ka amerikāņu un citu rietumvalstu medijiem ir jāsaprot: viņi ir atbildīgi par notikušo.

"Pirms 15 gadiem Baltais nams izmantoja kolbu un savu valsts sekretāru, tagad kolbas vietā Vašingtona izmantojusi medijus," — teikts paziņojumā.

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka ASV un to sabiedroto palaistās spārnotās raķetes nav iekļuvušas Krievijas PGA vienību atbildības zonā, kas kontrolē objektus Tartusā un Hmeiminā.

ASV militārpersonas nav informējušas Krieviju par gaidāmajiem uzbrukumiem Sīrijā, žurnālistiem paziņoja ASV štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Džozefs Danfords.

Ziņu lente
0