Krievijas karakuģi Sīrijā pametuši ostu

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasSardzes kuģis "Admiral Grigorovič"
Sardzes kuģis Admiral Grigorovič - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mākslīgo kosmosa pavadoņu uzņēmumi liecina, ka Krievijas jūras kara bāzē Tartusā Sīrijā atrodas tikai "Kilo" klases zemūdene.

RĪGA, 12. aprīlis — Sputnik. Krievijas karakuģi pametuši Tartusas ostu Sīrijā. Par to liecina mākslīgo kosmosa pavadoņu uzņēmumi, ko publicējusi kompānija Image Satellite Internacional, vēsta RIA Novosti.

Vienā no fotogrāfijām redzami septiņi kuģi ostā, divi pretdiversiju kuteri "Gračonok" un divas dīzeļa zemūdenes. Otrs uzņēmums, kas datēts ar 11. aprīli, liecina, ka lielākā daļa kuģu Tartusu pametusi, ostā palikusi tikai viena zemūdene.

"Pazudusi lielākā daļa Krievijas JKF kuģu no Tartusas ostas, Sīrija. Patlaban pazudušie jūras kara flotes kuģi izvērsti jūrā iespējamo gaidāmo triecienu dēļ. Palikusi tikai viena "Kilo" (projekta 877/636 dīzeļa zemūdene NATO klasifikācijā — red.)," — teikts kompānijas komentārā par uzņēmumiem.

Pirmdien, kad parādījās ziņas par to, ka Dumas pilsētā Sīrijā it kā pielietoti ķīmiskie ieroči, ASV prezidents Donalds Tramps solīja pieņemt lēmumu par darbībām pret Sīriju 24-48 stundu laikā un pie tam pieļāva karadarbības iespēju. Trešdien Tramps vispirms apstiprināja, ka drīz gaidāms uzbrukums Sīrijā — savā lapā Twitter viņš rakstīja, ka Krievijai, kura solījusi notriekt visas pret SAR palaistās raķetes, būtu jāsagatavojas, jo "tās drīz atlidos", taču pēc neilga laika nāca klajā ar pretēju paziņojumu — Tramps piedāvāja Krievijai apturēt bruņošanās sacīkstes un uzlabot attiecības, tostarp arī ekonomikā.

ASV JKS Donald Cook - Sputnik Latvija
Atpeldējuši. Ko divi ASV eskadras kuģi var izdarīt ar Sīrijas armiju

Iepriekš izdevums Stars & Stripes informēja, ka ASV JKS uzbrukuma grupa ar aviācijas bāzes kuģi Harry Truman priekšgalā izgājusi no pastāvīgās dislokācijas vietas Virdžīnijas štatā un dodas uz Vidusjūru.

Grupas sastāvā ir arī raķešu kreiseris "Normandy" un četri raķešu eskadras kuģi, kam pievienosies vēl divi eskadras kuģi. Kuģu komandās kopā ir aptuveni 6500 karavīru.

Vakar kļuva zināms, ka Eiropas aviācijas varasiestādes laidušas klajā brīdinājumu aviokompānijām, kas strādā Vidusjūras gaisa telpas austrumu daļā sakarā ar "aviācijas uzlidojumu" risku 72 stundu laikā.

Ziņu lente
0