Berlīnē novērsts terorakts pusmaratona laikā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasMaratons. Foto no arhīva
Maratons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas varas iestādes novērsušas teroraktu Berlīnes pusmaratona laikā, kurš notika svētdien, 8. aprīlī.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. VFR tiesībsargājošās iestādes aizturēja sešus cilvēkus, kuri plānoja īstenot uzbrukumu, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Euronews.

Kā ziņo telekanāls, visi aizturētie izrādījās jaunieši vecumā no 18 līdz 21 gadam. Turklāt viens no aizturētajiem bija Anisa Amri, tā paša tunisieša paziņa, kurš pastrādāja teroraktu Ziemassvētku tirdziņā Berlīnē pirms diviem gadiem.

Policija - Sputnik Latvija
Vīrietis ar nazi uzbrucis trim skolēniem

Par tiešiem aizturēto plāniem oficiāli netiek ziņots. Taču vairāki vācu mediji ar atsaucēm uz izmeklēšanai tuviem informācija avotiem paziņoja, ka aizdomās turamie grasījās uzbrukt vieglatlētiem un skatītājiem ar nažiem. Tāpat, kādā no viņu īrētajiem dzīvokļiem tika atrastas spridzekļu pēdas.

Berlīnes pusmaratons tiek rīkots jau 30 gadu garumā un vienmēr piesaista lielu cilvēku skaitu. Šogad tajā piedalījās 32 tūkstoši skrējēju, savukārt sporta pasākuma norisei sekoja līdzi vairāk nekā 200 tūkstoši skatītāju. Pēc aizdomās turamo aizturēšanas pusmaratons notika bez incidentiem.

Terorakts tika novērsts burtiski nākamajā dienā pēc traģiska mikroautobusa uzbraukšanas gājējiem Vācijas Minsteres pilsētā. Kā jau iepriekš ziņot par šo incidentu, saskaņā ar pēdējiem datiem, uzbraukšanas rezultātā bojā gāja divi un cietuši divdesmit cilvēki. Seši cietušie atrodas kritiskā stāvoklī. Mikroautobuss ietriecās atpūtnieku pūlī pie ielas kafejnīcas pilsētas vēsturiskajā centrā. Ļaužu pūlī iebraukuša automobiļa vadītājs izdarīja pašnāvību. Saskaņā ar izdevuma Sueddeutsche Zeitung datiem, mikroautobusa vadītājs ir 1969. gadā dzimis "psihiski nelīdzsvarots vācietis". Policija vadītāja dzīvoklī atklāja Kalašņikova automāta viltojumu un petardes. VFR IeM vadītājs Horsts Zēhofers paziņoja, ka ir pārliecinošas liecības, ka Minsterē, kur kravas mašīna notriekusi cilvēkus, rīkojies vientuļnieks, terorisma pēdu nav, izmeklēšana turpināsies.    

Ziņu lente
0