Nadežda Savčenko publicējusi Ukrainas pārbūves plānu

© Sputnik / StringerUkrainas parlamenta deputāte Nadežda Savčenko
Ukrainas parlamenta deputāte Nadežda Savčenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta deputāte Nadežda Savčenko uzskata, ka valsts jāsadala jaunās administratīvās vienībās – kopienās ar 120-150 tūkstošiem iedzīvotāju.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Ukrainas parlamenta deputāte Nadežda Savčenko sastādījusi detalizētu plānu valsts politiskās sistēmas maiņai, vēsta RIA Novosti. Tā teksts publicēts politiķes lapā Facebook.

Оглашение приговора Надежде Савченко - Sputnik Latvija
Kijevas tiesa atstājusi spēkā lēmumu par Savčenko arestu

Nadežda Savčenko ierosina organizēt Ukrainas tautas skaitīšanu, sākt apdzīvoto vietu dokumentēšanu un resursu inventarizāciju, kā arī veikt vēlēšanu sistēmas grozījumus, kas ļautu pilsoņiem atsaukt deputātus.

Savā plānā deputāte apraksta tiesu sistēmas un varasiestāžu struktūru, kuras apstākļos iedzīvotājiem radīsies iespēja tieši ievēlēt reģionālos policijas vadītājus un tiesu priekšsēdētājus.

Nadežda Savčenko raksta arī par to, ka valsts jāsadala jaunās administratīvās vienībās — kopienās ar 120-150 tūkstošiem iedzīvotāju.

"Kāpēc šī koncepcija tik ļoti nepieciešama ukraiņiem? Tāpēc, ka tās pamatā ir ukraiņu dabiskais dzīves veids un pasaules uzskats, tāpat kā patiesa demokrātija, nevis tā, ko radījuši mūsdienu politiķi," — uzskata deputāte.

Patlaban Nadežda Savčenko ir arestēta. Viņa apsūdzēta par valsts apvērsuma mēģinājumu Ukrainā un terorakta sagatavošanu.

Депутат Верховной рады Украины Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko apsolījusi balotēties Ukrainas prezidenta vēlēšanām

Apsūdzības pret deputāti izvirzītas sakarā ar Gūstekņu atbrīvošanas centra "Virsnieku korpuss" vadītāja Vladimira Rubana lietu — viņš tika aizturēts ar lielu ieroču partiju, kad centās pamest pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas teritoriju.

Pati Savčenko atzina, ka palīdzējusi izvest no Donbasa ieročus un zīmējusi shēmas Kijevas valdības kvartāla iznīcināšanai, taču paziņoja, ka tas viss bijis "sirreālisms un politiskā provokācija".

Pēc aresta deputāte pieteikusi badastreiku.

Ziņu lente
0