Kenijā gājis bojā pēdējais baltā ziemeļu degunradža tēviņš

© Фото Ol Pejeta ConservancyНосорог Судан со смотрителем заповедника
Носорог Судан со смотрителем заповедника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Sudana nāves uz Zemes palikušas tikai divas šīs sugas dzīvnieku mātītes – viņa meita Nadžina un mazmeita Fatu.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Kenijā gājis bojā pēdējais baltā ziemeļu degunradža tēviņš Sudans, vēsta rezervāts Ol Pejeta savā lapā Twitter.

"Mūs apbēdinājusi Sudana nāve. Viņš bija lielisks savas sugas pārstāvis, un mēs saglabāsim viņu atmiņā par darbu, ko viņš veica, lai pievērstu sabiedrības uzmanību visā pasaulē smagajam stāvoklim, kādā atrodas ne tikai degunradži, bet arī tūkstošiem citu izmirstošu sugu," – rezervāta ģenerāldirektora Ričarda Viņa teikto citēja Sputnik Baltkrievija.

Vēstīts, ka pēdējos gados degunradzis saskāries ar virkni veselības problēmu, tādēļ pēc dzīvnieka fiziskā stāvokļa būtiskas pasliktināšanās rezervāta veterināri pieņēmuši lēmumu degunradzi iemidzināt.

Rezervāts ziņo, ka pēc Sudana nāves uz Zemes palikušas tikai divas šīs sugas dzīvnieku mātītes – viņa meita Nadžina un mazmeita Fatu.

Baltais degunradzis ir lielākais degunradžu pārstāvis un otrais lielākais dzīvnieks pēc ziloņa. Šīs dzimtas degunradži dalās divās pasugās – dienvidu un ziemeļu degunradži. Abām pasugām draud iznīcība malumedniecības rezultātā.

Ziņu lente
0