Bezpilota automašīna pirmo reizi sabraukusi cilvēku

© Foto : пресс-фотоБеспилотный автомобиль на трассе в "Бикирниеки"
Беспилотный автомобиль на трассе в Бикирниеки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija nav konstatējusi, ka 49 gadus vecās velosipēdistes bojāejā būtu vainojama bezpilota bezceļa automašīnas Volvo automātiskās iekārtas.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. ASV noticis pirmais ceļu satiksmes negadījums pasaulē ar letālu iznākumu, kurā iesaistīta bezpilota automašīna, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz ārvalstu ziņu aģentūrām. 49 gadus vecā Eleina Hercberga gājusi bojā, viņas velosipēdam saduroties ar autonomo džipu Volvo.

Britu automobilis kontrolē vadītāja emocijas - Sputnik Latvija
Video
Britu automobilis kontrolē vadītāja emocijas

Policija paziņoja, ka nesaskata Uber automātisko iekārtu vainu CSN, kura rezultātā gājusi bojā velosipēdiste.

"Skaidrs, ka būtu ļoti sarežģīti izvairīties no šīs sadursmes jebkurā režīmā – autonomā vai vadītāja darbības režīmā, ņemot vērā to, ka viņa (velosipēdiste – red.) izbrauca no ēnas tieši uz ceļa. Uzskatu, ka Uber diezin vai būtu vainojama šajā incidentā," – vietējiem medijiem paziņoja Silvija Moira, Templas (Arizonas štats, ASV) policijas priekšniece.

Policijas dari liecina, ka ne kameras, ne cilvēks izmēģināmās automašīnas kabīnē nav ievērojuši velisopēdisti pirms sadursmes. Vadītājs sapratis, ka notikusi sadursme, tikai brīdī, kad izdzirdējis skaņu. Ar divām kamerām aprīkotā automašīna tāpat nav centusies bremzēt.

Bezpilota automašīna pārvietojusies, nedaudz pārsniedzot atļauto ātrumu, – rajonā, kur noteikts ātruma ierobežojums līdz 35 jūdzēm stundā, tā pārvietojusies ar ātrumu 38 jūdzes stundā (61 km/h).

Ziņu lente
0