Vācu slēpotājs uzstājās sacensībās Zviedrijā Krievijas formastērpā

© SVT SportПризер Олимпийских игр 2010 года немецкий лыжник Тим Чарнке вышел на старт 90-километровой гонки "Васалоппет", которая проходила в Швеции, в форме сборной России
Призер Олимпийских игр 2010 года немецкий лыжник Тим Чарнке вышел на старт 90-километровой гонки Васалоппет, которая проходила в Швеции, в форме сборной России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atlēts nosauca par šausmām vadošo Krievijas sportistu atstādināšanu no Olimpiādes Phjončhanā.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. 2010. gada Olimpisko spēļu sudraba balvas ieguvējs, vācu slēpotājs Tims Čarnke "Vasaloppet" sacensībās Zviedrijā uzstājās Krievijas formastērpā, vēsta zviedru izdevums Expressen.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
SOK atstādināja Krieviju no dalības Olimpiādē Phjončhanā

"Viņš bieži apmeklē Krieviju, runā krieviski," — pateica SVT televīzijas komentētājs, bijušais slēpotājs Anderss Blomkvists. Viņa kolēģis Jakobs Hords paziņoja: "Vai varētu uzskatīt, ka tādējādi viņš gribēja izdarīt kaut kādu paziņojumu?"- Blomkvists atbildēja: "Bez šaubām." Par svētdien notikušo sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Andreass Nīgords.

Pats Čarnke paziņoja, ka uzvilka Krievijas tērpu, jo tas tobrīd bija visērtākais, taču piebilda, ka viņa rīcību var vērtēt arī kā paziņojumu, jo vadošo Krievijas sportistu atstādināšana neilgi pirms Olimpiādes sākuma Phjončhanā bija šausmīga. Viņš uzsvēra, ka arī nākamgad ir gatavs iziet uz starta citas valsts formastērpā, atzīmējot, ka viņam nav Zviedrijas izlases tērpa, tādēļ viņu kāds varētu aizdot.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atstādināja no Olimpiādes Phjončhanā dažus vadošos Krievijas slēpotājus, tostarp, Sergeju Ustjugovu, Aleksandru Legkovu, Maksimu Viļegžaņinu.

Ziņu lente
0