Baltijas valstis aicinājušas ASV nevērtēt par zemu draudus no Krievijas puses

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tikšanās Vašingtonā ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pastāstīja par "hibrīdajiem draudiem" no Krievijas puses.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Igaunijas, Latvijas un Lietuvas ĀM vadītāji aicina ASV nopietni izturēties pret draudiem no Krievijas, vēsta Daily Mail ar atsauci uz aģentūru France Presse.

Triju Baltijas valstu ĀM pārstāvji pauda savas raizes sakarā ar "hibrīdajiem draudiem" no Krievijas puses pirmdien Vašingtonā pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu.

"Es domāju, tas, ko mēs esam pamanījuši pēdējo trīs-četru gadu laikā, ir tas, ka demokrātisko nāciju sabiedrība tiek pakļauta uzbrukumam," — paziņoja Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs intervijā aģentūrai France Presse.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: Krievija izmantojusi Katalonijas referendumu ES šķelšanai

"Pati mūsu demokrātisko institūtu pamatne tiek pakļauta uzbrukumiem sociālajos tīklos ar viltus ziņu palīdzību, kā arī finanšu ietekmes dēļ, un ir ļoti svarīgi, lai mēs turētos kopā," — piebilda viņš. Turklāt tikšanās laikā ierēdņi pateicās ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai par NATO atbalstu.

Paziņojumi par tā saucamajiem Krievijas draudiem periodiski skan no rietumu politiķu puses, visbiežāk no Baltijas valstīm un Polijas. Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja, Sergeja Lavrova teiktā, NATO lieliski zina par Maskavas plānu neesamību uzbrukt kādam, un tas vienkārši tiek izmantots kā iegansts vairākas militārās tehnikas un bataljonu izvietošanai Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0