"Tas vairs nav dzērājs ringa stūrī": Dānijā novērtēts Krievijas jaunais bruņojums

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījums Federālajai sapulcei guvis plašu atbalsi visā pasaulē.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījums Federālajai sapulcei par jauno bruņojumu liecina, ka Krievijas stāvoklis ir daudz labāks nekā 90. gados, intervijā avīzei Berlingske pauda viedokli Dānijas Tautas partijas spīkere aizsardzības jautājumos Marie Krarupa.

Pēc politiķes domām, jaunā bruņojuma parādīšanos ir jāuzskata par apņemšanos aizstāvēt savas intereses, nevis par ekspansīvas stratēģijas pazīmi.

"Rietumiem, protams, visvairāk gribētos, lai Krievija būtu tāda, kā 90. gados — ringa stūrī iedzīts vecs dzērājs, tāds kā Jeļcins. Taču tā vairs nav. Krievija Gruzijā un Krimā pierādīja, ka valsts vairs neatkāpsies, ja kaut kas neatbilst tās interesēm," — Krarupas teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Pēc viņas domām, lielākos draudus rietumvalstim rada jebkāda incidenta risks kļūdas vai pārpratuma dēļ, jo puses ir zaudējušas spēju piedalīties dialogā.

"Rietumiem nav vērts gaidīt, ka Krievija no jauna pārvērtīsies par dzērāju stūrī. Situāciju var ietekmēt abas puses," — uzsvēra deputāte. 

Ziņu lente
0