ASV Valsts departaments apstiprinājis Javelin pārdošanu Ukrainai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments apstiprinājis vienošanos par 37 prettanku kompleksu pārdošanu Ukrainai.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. ASV Valsts departaments apstiprinājis vienošanos par 37 prettanku kompleksu Javelin un 210 tiem paredzētu raķešu pārdošanu Ukrainai par 47 miljoniem dolāru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Pentagona sniegto ziņojumu.

Tagad puses var noslēgt līgumu. Precizēts, ka lēmums pieņemts saskaņā ar Ukrainas valdības pieprasījumu.

Kompleksu Javelin pārdošana Ukrainai aizsargās tās suverenitāti, taču nemainīs militāro līdzsvaru reģionā, piebilda ASV Aizsardzības ministrija.

Javelin - Sputnik Latvija
ASV informē, ka militārā palīdzība Ukrainai neaprobežosies ar Javelin piegādēm

"Piedāvātais pārdošanas darījums veicinās ASV ārpolitiku un nacionālo drošību, paaugstinot Ukrainas drošību. <…> Ukrainai nesagātās problēmas šīs sistēmas iekļaušana tās bruņotajos spēkos," — teikts Aizsardzības sadarbības un drošības aģentūras ziņojumā.

Amerikāņu speciālisti apmācīs Ukrainas karavīrus ekspluatēt raķešu kompleksus.

Atļauju piegādāt ieročus Ukrainai Baltais nams deva 2017. gada nodalē. Patlaban runa ir par prettanku kompleksiem Javelin un snaipera šautenēm. Iepriekš Kijeva jau vairākkārt ziņoja, ka tuvākajā laikā gaidāmas amerikāņu ieroču piegādes.

Trešdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka pirmā ieroču partija no ASV pienāks jau pēc dažām nedēļām, tomēr Pentagons paskaidroja, ka tamlīdzīgi izteikumi ir priekšlaicīgi.

Krievija iebilst pret tamlīdzīgu lēmumu — Kremlis uzsver, ka tas tikai provocēs konflikta saasināšanos Donbasā. Arī lielākā daļa Eiropas politiķu šo ieceri vērtē negatīvi.

Ziņu lente
0