Uz Londonu aizbēgušie biznesmeņi vēlas atgriezties Krievijā

© AFP 2023 / Fabrice CoffriniLielbritānijas karogs Bigbena fonā Londonā
Lielbritānijas karogs Bigbena fonā Londonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži biznesmeņi, kuri ilgus gadus slēpušies no Krievijas tiesas Lielbritānijā, nolēmuši atgriezties dzimtenē, kad britu varas iestādes pieprasījušas paskaidrot viņu "sūrā darbā iedzīvotās" bagātības izcelsmi.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Izaugsmes partijas prezidenta amata kandidāts Boriss Titovs nodeva Vladimiram Putinam biznesmeņu sarakstu, kuri atrodas Lielbritānijā un vēlas atgriezties, vēsta RIA Novosti. "Tajā ir vairāk nekā desmit vārdi, taču ne simti," — pateica viņš žurnālistiem.

Titovs piebilda, ka saraksts nav izveidots līdz galam: "Darbs tagad turpinās. Tas beigsies, kad biznesa tiesībsargs nebūs vajadzīgs," — viņs precizēja.

Tiesībsargs nenosauca visus sarakstā minētos vārdus, taču atzīmēja, ka viņu stāsti ir ļoti līdzīgi. Pēc viņa sacītā, šie biznesmeņi paspēja izbraukt no valsts un nenonāca izmeklēšanas izolatorā. Titovs uzsvēra, ka daudzās lietās joprojām notiek tiesu izmeklēšana, tādēļ "saraksts tiks papildināts".

Brexit piekritēji Londonas ielās - Sputnik Latvija
Tūkstošiem ES profesoru pametuši Lielbritāniju Brexit dēļ

Pēc Titova sacītā, kurš pēc TASS lūguma komentējis Lielbritānijas varas iestāžu izsludināto nelegāli iegādāto britu aktīvu īpašnieku apkarošanu, "Lielbritānija daudzus gadu desmitus guvusi līdzekļus, sniedzot nodokļu un civiltiesisko patvērumu lielam skaitam turīgu cilvēku".

"Lielā mērā Londona attīstījĀs tik ātri un dinamiski, jo turp devās ļoti daudz cilvēku no Krievijas, Ķīnas un arābu valstīm," — teica Titovs.

Biznesa tiesībsargs uzskata, ka Lielbritānija varētu pazaudēt "bagāto patvēruma" statusu, ja sāks īstenot politiku, kura paredz aktīvu iegādes līdzekļu izcelsmes pārbaudi. Pēc Titova domām, šādi pasākumi signalizē par kardinālu pārmaiņu sākšanos britu likumdošanā.

Iepriekš Lielbritānijas IeM drošības jautājumu ministrs Bens Voless paziņoja, ka lielo aktīvu īpašniekiem būs jāpaskaidro, uz kāda pamata viņi tos ir saņēmuši, pretējā gadījumā īpašums tiks arestēts.

Ziņu lente
0