Ukrainas aizsardzības ministrs pastāstīja par tikšanās rezultātiem ar Pentagona vadītāju

© Foto : Estonian Defence ForcesДжавелин
Джавелин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stepans Poltoraks pateicās Amerikai par "ļoti savlaicīgu un pareizu lēmumu" par letāla bruņojuma nodošanu Kijevai.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks paziņoja, ka ir panācis "absolūtu saprašanu" amerikāņu aizsardzības letāla bruņojuma nodošanas jautājumā Ukrainai tikšanās laikā ar Pentagona vadītāju Džeimsu Metisu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas informācijas aģentūru "Ukrinform".

Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Donalda Trampa administrācija apstiprinājusi raķešu Javelin piegādes Ukrainai

Ukrainas ministrs, piektdien ieradies vizītē Vašingtonā, ar mērķi noskaidrot pretraķešu kompleksu Javelin piegādes termiņu no ASV, viņš apgalvo, ka bruņojums tiek nodots "savlaicīgi un ļoti pārdomāti".

"Mēs izskatījām visus jautājumus, tostarp, par Savienoto Valstu lēmumu saistītu ar letāla bruņojuma nodošanu (Ukrainai – red.). Mēs apspriedām mehānismu, kā tas attīstīsies, un par to ir absolūta saprašana," — pateica Poltoraks Ukrainas vēstniecībā Vašingtonā pēc tikšanos Pentagonā.

Ministrs pateicies Amerikai par "ļoti savlaicīgu un pareizu lēmumu" par letālo ieroču nodošanu Kijevai.

Viņš nosauca to par "lielu signālu Ukrainai un signālu Krievijai, ka Ukraina nav palikusi viena pret vienu ar Krievijas agresiju". Tāpat, pēc viņa sacītā, tas ir signāls pārējiem partneriem par nepieciešamību palīdzēt un sadarboties ar Ukrainu.

"(Savienoto Valstu – red.) lēmums bija savlaicīgs un pareizs, un (bruņojuma – red.) nodošana tiks īstenota savlaicīgi un ļoti pārdomāti," — noslēgumā pateica Ukrainas ministrs. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pērnajā gadā atbalstīja prettanku raķetes Javelin un letāla bruņojuma nodošanas plānu Ukrainai.

Tostarp, ASV grasās nodot Kijevai 35 Javelin palaišanas iekārtas. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Kijeva cer saņemt ASV ieročus 2018. gadā.

Krievijas ĀM vadītāja vietnieks Grigorijs Karasins paziņoja RIA Novosti, ka Krievija ir noraizējusies par plānoto letāla bruņojuma piegādi Ukrainai.

Ziņu lente
0