Mediji: Eiropas Savienība grasās paplašināties, lai pretotos Krievijai

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский союз
Европейский союз - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brisele piedāvās sešām Balkānu valstīm dalību Eiropas Savienībā, lai cīnītos ar reģionā augošo Krievijas ietekmi.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Eiropas Savienība grasās paplašināt savas robežas uz Balkānu rēķina, lai pretotos Krievijas ietekmei, kā arī migrantu plūsmai, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Financial Times.

Кофе - Sputnik Latvija
Politico: ES izmaksā eiropiešiem pusi kafijas tases

Brisele piedāvās dalību Eiropas Savienībā sešām valstīm – Albānijai, Serbijai, Melnkalnei, pašpasludinātajai Kosovas Republikai, Maķedonijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai. Pēc izdevuma informācijas, attiecīgs dokuments tiks publicēts otrdien. Šāds lēmums pieņemts, jo galvenā migrantu plūsma, kas izraisījusi migrācijas krīzi, iet tieši caur Balkānu valstīm.

Turklāt ES uztraucas, ka reģionā pastiprinās Krievijas ietekme un Maskava "spēlējot uz augošās neuzticības sakarā ar solījumiem par dalību Eiropas Savienībā, piedāvājot sevi kā alternatīvu partneri".

Tāpat izdevums norāda, ka par gala termiņu tika piedāvāts noteikt 2025. gadu, taču tas nav galīgais lēmums, bet drīzāk stimuls. No sešiem minētajiem kandidātiem tikai divi – Serbija un Melnkalne – jau veic pārrunas par iestāšanos ES.

Par pēdējo valsti, kura iestājās Eiropas Savienībā, 2013. gadā kļuva Horvātija. ES vēsturē tikai Lielbritānija paziņoja par saviem nolūkiem izstāties no organizācijas. 2016. gada jūnijā valsts sarīkoja referendumu par Brexit, kurā vairāk nekā puse nobalsojušo izteicās par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Ziņu lente
0