Dienvidkorejas iedzīvotāji atbalstīs Krievijas sportistus Olimpiādē

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasОлимпийский символ, архивное фото
Олимпийский символ, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analoģiska līdzjutēju grupa Korejas futbola izlases atbalstam tiks izveidota pasaules čempionāta rīkošanas laikā Krievijā.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Krievijas sportistus, kuri jau ir sākuši ievākties olimpiskajā ciematā Phjončhanā, sagaida vissiltākā sagaidīšana gan no Dienvidkorejas varas iestāžu puses, gan no vietējo iedzīvotāju puses, paziņoja Sputnik International "olimpiskās" provinces Kanvondo gubernators Čhve Munsuns.

"Mēs izveidojām speciālu līdzjutēju grupu, lai atbalstītu Krieviju. Darījām visu iespējamo, lai uzmundrinātu Krievijas sportistus (kuri nonāca grūtā situācijā – red.) dažādu iemeslu dēļ. Un drīzumā jūs redzēsiet, ar kādu kaisli atbalstīs Krievijas sportistus līdzjutēju grupa no mūsu provinces Kanvondo. Ceru, ka viņu karstais atbalsts spēs kompensēt Krievijas karogu trūkumu sportistiem," — ar lepnumu paziņoja gubernators.

Дайнис Дукурс, советский и латвийский бобслеист - Sputnik Latvija
Dainis Dukurs: Maklārenam ir jānošaujas

Turklāt pēc Čhve sacītā, viņam tāpat izdevies vienoties ar Krievijas sporta delegācijas locekļiem par analoģiskas līdzjutēju grupas izveidošanu Korejas futbola izlases atbalstam pasaules čempionāta rīkošanas laikā Krievijā.

Šodien Dienvidkorejas Phjončhanā un Kanninā, Kanvondo provincē oficiāli atvērušies olimpiskie ciemati, kur dzīvos sportisti 2018. gada Olimpiādes un Parolimpiādes laikā. Pirmie no Krievijas Dienvidkorejā ieradās šorttrekisti un kamaniņu braucēji. Ceļā uz Phjončhanu no Seulas lidostas Inčhona viņi pavadīja ap trim stundām.

Ceturtdien Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apmierināja 28 Krievijas sportistu apelācijas, anulējot viņu mūža atstādināšanu no dalības Olimpiskajās spēlēs par antidopinga noteikumu pārkāpumu Olimpiādē Sočos, kuru pieņēma Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka tiesas lēmums nevar nepriecēt, jo tas apstiprina Krievijas sportistu lielākas daļas tīrību, taču aicināja neļauties eiforijai, atzīmējot, kā vēl ir daudz kas darāms antidopinga virzienā.

"Tādēļ, es domāju, ka nedrīkst būt nekādas eiforijas no mūsu puses, pret to ir jāizturas mierīgi," — citē Krievijas valsts vadītāja vārdus R-Sport.

Ziņu lente
0