Fitnesa pielikums atklājis ASV armijas bāzu koordinātes

© DELIL SOULEIMAN / AFPAmerikāņu karavīri Sīrijā
Amerikāņu karavīri Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn fitnesa pielikums Strava, kas ļauj lietotājiem kontrolēt noieto attālumu ar mākslīgā pavadoņa datu palīdzību, publicēja karti ar informāciju par miljoniem iekārtu īpašnieku pārvietošanos.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Eksperti konstatējuši, ka lietojumprogrammas Strava kartē redzamas vairāku valstu, arī ASV armijas bāzes, vēsta RIA Novosti. Karavīru pārvietošanos dislokācijas vietās atklāj fitnesa izsekošanas iekārtas un mobilās iekārtas, ziņo The Verge.

Pērn fitnesa pielikums Strava, kas ļauj lietotājiem kontrolēt noieto attālumu ar mākslīgā pavadoņa datu palīdzību, publicēja karti ar informāciju par miljoniem iekārtu īpašnieku pārvietošanos.

Interneta portāla Mobilnije telekommunikaciji galvenais redaktors Leontijs Bukšteins - Sputnik Latvija
Eksperts pastāstīja par Putina bezpilota aparātu, kas "uzlauzis" NATO viedtālruņus

Interneta apmeklētāji pievērsa uzmanību neparastajai aktivitātei karadarbības zonās, piemēram, Afganistānā un Sīrijā. Tur ievērojamā attālumā no apdzīvotajām vietām, kur iespējama fitnesa izsekošanas iekārtu izmantošana, lietotāji konstatēja cikliskus maršrutus, pa kuriem, acīmredzot, pārvietojas armijas patruļas.

"Strava publicējusi globālu karti… Izskatās skaisti, taču sagādā grūtībasi operāciju slepenības saglabāšanai. ASV bāzes ir viegli identificējamas," — raksta Nathan Ruser.

​"Amerikāņu aviobāze celta 2016. gadā netālu no Sabita ciema, 35 km uz dienvidiem no Kobani Sīrijas Demokrātisko spēku operācijas atbalstam pret ISIS," — savus vērojumus stāsta Mr Ghostly.

​​"Lūk posteņi ap Mosulu. Vai arī tie ir vietējie iedzīvotāji, kuri riņķoja ap savām mājām," — ironizēja Tobias Schneider.

​Lietotāji atzīmē, ka amerikāņu bāzes kartē ir manāmas vislabāk. Turklāt konstatēta, domājams, Krievijas un Turcijas karavīru aktivitāte Sīrijā.

 Pentagona pārstāvis informēja RIA Novosti, ka ASV Aizsardzības ministrija noskaidros situāciju un nepieciešamības gadījumā ir gatava veikt papildu pasākumus militārā personāla drošībai valsts teritorijā un ārvalstīs. 

Ziņu lente
0