Dienā bez interneta būtu jāaizmirst globālais tīmeklis

© Foto : pixabayMeitene ar klēpjdatoru
Meitene ar klēpjdatoru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskajā dienā bez interneta IT speciālisti un zinoši tīmekļa apmeklētāji iesaka dzīvot reālajā pasaulē.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Starptautisko dienu bez interneta organizējuši aktīvie interneta lietotāji. Šī ideja īstenojās XXI gs. pirmajos gados. Valsta uzskats, ka dienu ārpus tīmekļa ierosinājis "Lielbritānijas sociālo izgudrojumu institūts", taču cita hipotēze liecina, ka tā ir Lielbritānijas nekomerciālā tiešsaistes projekta "DoBe.org" ideja, stāsta Sputnik Igaunija.

Lai nu būtu kā būdams, taču idejas autori ierosina cilvēkiem pilnībā atrauties no datoriem un globālā tīkla kaut uz vienu dienu. Viņi aicina šo dienu nodzīvot "reālajā" pasaulē, ar citiem cilvēkiem sarunāties tikai aci pret aci, veltīt šo dienu iemīļotajam hobijam, kurš, protams, nav saistīts ar internetu.

Rokas ar mobilajiem tālruņiem - Sputnik Latvija
Laiks izbeigt: sociālie tīkli ietekmē mūža ilgumu

Pilnīgi iespējams, ka daudziem būs ļoti grūti likt pie malas tālruņus un planšetdatorus, izslēgt datorus, nesaņemt informāciju par to, kurp devušies viņu draugi, kā un ar ko viņi pavada laiku. Daudzi jutīsies slikti bez iespējas ik mirkli dot ziņu par sevi sociālajos tīklos milzum daudziem virtuālajiem kontaktiem.

Daudzi izmanto sociālos tīklus aktīvai saziņai, dažkārt — jaunu paziņu meklējumiem. Citiem tā ir iespēja dažādot dzīvi.

Pat, ja kāds tuvinieks dzīvo tālu, tas nav iemesls doties virtuālajā pasaulē. Pilnīgi pietiek sazināties reizi nedēļā, pastāstīt jaunumus vai atrisināt būtiskus jautājumus. Nevajag katru dienu sēdēt virtuālajā telpā. Dzīvē ir daudz reālu darbu un uzdevumu, kuri prasa laiku, uzmanību un emocijas.

Tieši reālajā dzīvē ir īsta jēga, īstas attiecības ar cilvēkiem, patiesi notikumi un jūtas. Internets to aizvietot nevar, ir pārliecināti Dienas bez interneta organizatori un dalībnieki.

Ziņu lente
0