Vācijā pret Krieviju vērstās sankcijas salīdzināja ar "beigtu zirgu"

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasVācijas un ES karogi. Foto no arhīva
Vācijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šādi apgalvojumi rodas, jo ekonomiskie ierobežojumi ļoti negatīvi ietekmē uzņēmējdarbību.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Divi Vācijas pavalstu ministru prezidenti iestājušies par pakāpenisku ES pret Krieviju vērstu sankciju atcelšanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Pirmdien Austrumu Vācijas federālo zemju valdību vadītāju tikšanos Berlīnē Tīringenes premjers Bodo Ramelovs salīdzināja pret Krieviju vērstās sankcijas ar "beigtu zirgu, ar kuru nekur netiksi." Viņaprāt, Ukrainas problēma netiks atrisināta ar "simbolisku politiku, par kuru nākas maksāt vācu uzņēmumiem."

Пресс-конференция посла РФ в Латвии Евгения Лукьянова - Sputnik Latvija
Intervija
Krievijas vēstnieks: importa nomaiņa ir pabeigta, Latvija ir zaudējusi Krievijas tirgu

Savukārt Saksijas-Anhaltes premjerministrs Rainers Hazelhofs atzinis nepieciešamību noteikt Austrumvācijas zemju vienotu virzienu attiecībā uz sankcijām.

Izdevums norāda, ka šādu apgalvojumu pamatā ir Austrumvācijas kompāniju tradicionālie sakari ar Krieviju, turklāt ekonomiskie ierobežojumi ļoti negatīvi ietekmē uzņēmējdarbību.

Pēc ES ekonomisko sankciju ieviešanas Maskava spēra atbildes soļus un uzsāka importa aizvietošanas politikas īstenošanu. Krievija jau vairākkārt ir norādījusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, turklāt nav Minskas protokolu subjekts. Krievijas augstākās amatpersonas ne vienu reizi vien ir uzsvērušas, ka sarunas ar to sankciju valodā ir neproduktīvas. Eiropas Savienības valstīs pēdējā laikā arvien biežāk pauž viedokli par nepieciešamību atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.    

Ziņu lente
0