Ķīna aicina Krieviju kopīgi pretoties Vašingtonas spiedienam

© GREG BAKER / AFPФлаг Китая
Флаг Китая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas vēstniecības Krievijā kara atašejs ģenerālmajors Kujs Janvejs atgādināja, ka Pentagona jaunajā stratēģijā Ķīna un Krievija tiek uzskatītas par ASV apdraudējumu.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Pekinai un Maskavai kopīgiem spēkiem jāstājas pretī Vašingtonas spiedienam, paziņoja Ķīnas vēstniecības Krievijā kara atašejs ģenerālmajors Kujs Janvejs, vēsta RIA Novosti.

Tikšanās laikā ar Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāju Viktoru Bondarevu Janvejs atgādināja, ka Pentagona jaunajā stratēģijā Ķīna un Krievija tiek uzskatītas par ASV apdraudējumu.

"ASV ar rietumvalstīm Eiropā bremzē Krieviju, bet Āzijas reģionā bremzē Ķīnu," – norādīja kara atašejs.

Pēc viņa domām, Maskavai un Pekinai kopīgi jāstājas pretī globālajiem draudiem, kā arī izaicinājumiem no ASV un to sabiedroto puses, lai sekmētu drošību ne tikai savos reģionos, bet arī visā pasaulē.

Donalds Tramps un Sji Dziņpins - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ķīna atzinusi: Tramps ir bezcerīgs

Aizvadītajā nedēļā Pentagons publicēja jaunās Nacionālās aizsardzības stratēģijas galvenās nostādnes. Pie tam galvenā prioritāte atvēlēta konkurencei ar Krieviju un Ķīnu. ASV Aizsardzības ministrija uzskata, ka Maskava un Pekina apdraud valsts drošību un uzplauksmi.

Ķīnas Aizsardzības ministrija pauda viedokli, ka dokumentā ir papilnam melīgu un absurdu spriedumu, un aicināja ASV atteikties no aukstā kara domāšanas veida.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda nožēlu par to, ka Vašingtona tiecas pierādīt savu līdera pozīciju ar "konfrontācijas koncepciju" palīdzību, nevis cenšas uzsākt normālu dialogu.

Ziņu lente
0