Būt gatavībā: Baltkrievija nostiprinās robežu ar Baltijas valstīm un Ukrainu

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПогранпереход "Григоровщина" на белорусско-латвийской границе.
Погранпереход Григоровщина на белорусско-латвийской границе. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija pilnveidos robežu apdraudējumu un drošības risku novēršanas sistēmu, paziņoja valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Baltkrievija nostiprinās savas robežas, ņemot vērā notikumus Eiropā – turpināsies kontroles punktu celtniecība un valsts robežu aprīkošana ar mūsdienīgiem tehniskajiem līdzekļiem, pavēstīja valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Žogi žogi, augstie žogi

"Jūs zināt, kas notiek Eiropas Savienībā. Austrumu robeža – par to nesen detalizēti runājām, apspriežot vīzu problēmas ar Krievijas Federāciju. Dienvidu robežu – Ukrainas virzienu – ietekmē procesi, kas, pirmkārt, notiek Ukrainā, — atzīmēja prezidents. – Savukārt, runājot par Baltijas virzienu, jāsaka, ka retorika, kas skan šajās valstīs, par to, ka mūs kopā ar Krieviju teju pieskaita agresoriem, arī nepaiet garām mūsu ausīm. Vārdu sakot, problēmu pietiek, lai arī tās nav absolūti asas problēmas, kas prasa ārkārtas reakciju. Taču pulveris ir jātur sauss, un robežām, tāpat kā agrāk, arī tagad jābūt svētām un neaizskaramām," – Lukašenko teikto citēja prezidenta vietne.

Prezidents nosauca Baltkrieviju par drošības salu Eirāzijas kontinentā. Pēc viņa vārdiem, republika cieš "vērā ņemamus tēriņus, pretojoties dažāda veida migrantu, bandītu, šarlatānu, noziedzīgu grupējumu mēģinājumiem iekļūt Eiropā un nokļūt atpakaļ Austrumos".

"Taču, atklāti sakot, starptautiskā sabiedrība, it īpaši eiropieši, un arī Krievija varētu finansiāli aktīvāk piedalīties un atbalstīt mūsu pūles cīņā ar dažāda veida kārtības pārkāpējiem," – Lukašenko piebilda. Iepriekš vēstīts, ka cīņai pret nelegālajiem imigrantiem un citiem robežas pārkāpējiem uz Latvijas un Baltkrievijas robežas pacelsies nožogojums. Latvijas un Baltkrievijas robeža ir 176 km gara. Ziņots, ka darbi tās labiekārtošanai varētu sākties 2018. vai 2019. gadā.

Ziņu lente
0