Turcijā notikusi raķešu apšaude no Sīrijas teritorijas

© REUTERS / STRINGERTurcijas tanki. Foto no arhīva
Turcijas tanki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē par raķešu apšaudi Kilisas provincē Turcijā.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Raķešu apšaudes rezultātā Kilisas provincē Turcijā ievainojumu guvis viens cilvēks, bojātas ēkas. Raķešu apšaude sākta no Sīrijas teritorijas, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Informācija liecina, ka no Sīrijas teritorijas palaistas trīs raķetes, — par to vēsta aģentūra Anadolu.

Turcijas armijas bruņumašīna - Sputnik Latvija
ASV aicinājušas Turciju un kurdus izvairīties no vardarbības Sīrijā

Informācijas avots valsts drošības spēkos vēsta, ka apšaudē bojātas vairākas ēkas. Uz notikuma vietu devušies tiesībsargi.

Sestdien, 20. janvārī Turcijas Ģenerālštābs paziņoja, ka tiek sākta operācija "Olīvkoka zars" pret kurdu vienībām Afrinas pilsētā Sīrijā.

Saskaņā ar valsts ģenerālštāba datiem, tajā piedalījās 72 lidmašīnas, likvidēti 108 no 113 ieplānotajiem mērķiem. Aviācijas uzlidojumā gājuši bojā 9 cilvēki — seši civiliedzīvotāji un trīs kurdu pašaizsardzības spēku karavīri. 13 cilvēki guvuši ievainojumus un septiņus gadus vecs zēns gājis bojā slimnīcā gūto ievainojumu rezultātā.

Sīrijas valdība nosodīja Turcijas uzbrukumu Afrinas pilsētai — Sīrijas neatņemamai daļai. Maskava un Vašingtona aicināja konflikta puses izvairīties no eskalācijas. Turklāt Krievija ANO atbalstīs Sīrijas prasību pārtraukt operāciju Afrinā.

Svētdien Turcijas tanki ienāca Afrinā, lai atbalstītu Sīrijas brīvo armiju operācijā pret kurdu vienībām, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu NTV.

Заход ракетного крейсера Петр Великий в сирийский порт Тартус - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas jūras kara bāze Sīrijā: Krievija atgriežas lielajā ģeopolitikā

Atzīmēts, ka bruņutehnika nesaskaras ar kurdu pašaizsardzības spēku nopietnu pretestību — kurdu zemessargi atkāpjas Sīrijas teritorijā. Informācijas aģentūru saņemtā informācija liecina, ka kurdi ir apņēmušies pretoties uzbrukumam.

Drošības apsvērumu dēļ Krievija pārvietojusi Samierināšanās centra un kara policijas operatīvo grupu no Afrinas pilsētas un Teladžaras rajonu. Krievijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka pie operācijas noveduši Vašingtonas provokatīvie soļi, kas sperti ar mērķi nodalīt rajonus, kuros "pārsvarā dzīvo kurdu tautības cilvēki".

Ziņu lente
0