Rodčenkovs apsūdzēja britu sportistus dopinga lietošanā

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasОлимпийский факел Лондон - 2012
Олимпийский факел Лондон - 2012 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WADA informators Grigorijs Rodčenkovs apsūdz Londonas Olimpiādes 2012 organizatorus nekvalitatīvā dopinga testēšanā un uzskata, ka dopinga skandālā tika iesaistīti arī britu sportisti.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs, un esošais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) informators uzskata, ka daži britu sportisti lietoja aizliegtus preparātus, paziņoja dokumentālās filmas "Ikars" režisors Braiens Fogels BBC intervijā.

Хакеры из Fancy Bears опубликовали пятую часть данных, полученных после взлома базы ВАДА - Sputnik Latvija
Fancy Bears: WADA astoņus gadus ļāvusi sportistam lietot dopingu

Filmas "Ikars" pirmizrāde ar Rodčenkova piedalīšanos notika 2017. gada 20. janvārī. Tajā Rodčenkovs salīdzina sevi ar bijušo amerikāņu specdienestu darbinieku Edvardu Snoudenu.

Tāpat Rodčenkovs paziņoja, ka radīja Krievijā valsts sportistu dopinga lietošanas slēpšanas sistēmu, pateicoties kurai Krievijas sportisti izcīnīja 13 zelta medaļas Olimpiādē Sočos.

"Protams, es nevēlētos saukt vārdus. Taču es zinu, ka Grigorijs, balstoties uz dīvainībām testu rezultātos, bija pārliecināts, ka daži sportisti lietoja dopingu. Es nesaukšu vārdus, taču viņš minēja dažus britu sportistus," — teica Fogels.

Fogels atzīmēja, ka pēdējā pusotra gada laikā Rodčenkovs visu informāciju un pierādījumus nodeva WADA un Starptautiskajai olimpiskajai komitejai.

"Viņš (Rodčenkovs) pateica man, ka testēšana Londonas Olimpiādē 2012. gadā, pēc viņa domām, bijusi sliktākā no tām, kuras viņš ir redzējis Spēlēs. Viņš bija laboratorijā un nosauca to par pilnīgo nekārtību. Tādēļ absolūti saprātīgi būtu pieļaut, ka dopinga skandālā tika iesaistīts daudz vairāk sportistu, un ne tikai no Krievijas," — uzsvēra režisors.

Britu antidopinga aģentūrā (UKAD) atzīmēja, ka, "ja ir informācija, kas skar britu sportistus, tad viņi būs priecīgi to saņemt".

Šobrīd diskvalificēti vairāk nekā 80 Londonas vasaras Olimpiādes 2012 dalībnieku, 29 no viņiem atņemtas olimpiskās medaļas, tostarp, 13 sportistiem no Krievijas.

Ziņu lente
0