Bezdibeņa malā: lidmašīna gandrīz nogāzusies jūrā Turcijas lidostā

© Muhammed Kacar/Dogan News Agency via REUTERSАварийная посадка самолета Pegasus Airlines в Турции, 13 января 2018
Аварийная посадка самолета Pegasus Airlines в Турции, 13 января 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Boeing būtu nobraucis pa nogāzi vēl 10 metrus, tas būtu iegāzies jūrā, un incidenta sekas būtu bijušas daudz sliktākas.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Šokējošs incidents noticis Trabzonas lidostā Turcijā: aviolīnijas Pegasus Airlines lidmašīna izlīdēja ārpus pacelšanās un nolaišanās joslas un teju nenogāzās no kraujas, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Fotouzņēmumi, kuros redzama lidmašīna kraujas malā, ātri izplatījās internetā. Noskaidrojies, ka 13. janvāra vakarā Boeing 737-800, kas devās reisā no Ankaras uz Trabzonu, piezemējās lidostā un sāka pagriezienu.

Taču manevra laikā kaut kas atgadījās, un lidmašīna nobrauca no pacelšanās un nolaišanās joslas – tā teju nenogāzās no kraujas jūrā.

Sākotnējā informācija liecina, ka negadījumā cilvēki nav cietuši. Lidmašīnā atradās 162 pasažieri un seši ekipāžas locekļi.

Glābēji steidzami evakuēja cilvēkus lidmašīnas nestabilā stāvokļa dēļ, kas atradās uz mitras grunts. Lidostas pārstāvji konstatēja, ka Boeing būtu nogāzies jūrā, ja būtu nobraucis pa nogāzi vēl 10 metrus. Tādā gadījumā incidenta sekas būtu citādas. Grūti iedomāties, ko incidenta laikā pārdzīvoja pasažieri un ekipāža.

Avārijas dēļ 14. janvārī lidosta līdz astoņiem rītā nepieņēma reisus. Patlaban lidosta strādā parastajā režīmā.

Ziņu lente
0