"Krievu hakeri" tiek turēti aizdomās par gatavošanos Olimpiskajām spēlēm

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasХакеры из Fancy Bears опубликовали вторую часть данных, полученных после взлома базы ВАДА
Хакеры из Fancy Bears опубликовали вторую часть данных, полученных после взлома базы ВАДА - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valda aizdomas, ka hakeru grupa Fancy Bears gatavojas uzbrukt Pasaules Antidopinga aģentūrai, ASV Antidopinga aģentūrai un Āzijas Olimpiskajai padomei vai citām organizācijām.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Eksperti no ASV kiberdrošības kompānijas ThreatConnect tur aizdomās hakeru grupu Fancy Bears par Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA), ASV Antidopinga aģentūras (USADA) un Āzijas Olimpiskās padomes (OCASIA) vietņu imitāciju, vēsta organizācija savā vietnē.

Kanādas jurists Ričards Maklarens - Sputnik Latvija
WADA atzīst, ka Maklarena paziņojumā trūkst Krievijas sportistu vainas pierādījumu

Pēc ThreatConnect domām, hakeri reģistrējuši jaunos domēnus 2018. gada Olimpisko spēļu priekšvakarā. Šie soļi, iespējams, sperti ar mērķi veikt uzbrukumus minētajām organizācijām vai citām kompānijām. Pie tam eksperti atzina, ka tamlīdzīgi slēdzieni izdarīti uz netiešu pazīmju pamata: it kā tamlīdzīgas metodes hakeri izmantojuši 2016. gadā, kad viņiem izdevās piekļūt WADA konfidenciālajai informācijai par ASV sportistiem.

Iepriekš Fancy Bears publicēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas un WADA vadības saraksti. Tajā bija norādīts, ka Maklarena komisijas darbības mērķis bija atstādināt Krievijas sportistus no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro un Phjončhanā, diskreditēt SOK un visu olimpisko kustību, kā arī cīņa par varu un naudu vispasaules sportā. Pēc šī soļa WADA nosauca Fancy Bears par "noziedzīgu organizāciju".

Grupa Fancy Bears tiek turēta aizdomās par kiberuzbrukumiem vairāku valstu pārvaldes, informācijas, militārajām utt. struktūrām.

Ziņu lente
0