Liebritānijā nogalināts Ukrainas BS brīvprātīgais no Latvijas

© AFP 2023 / Sergei SupinskyUkrainas radikālās kustības "Labējais sektors" piekritēji
Ukrainas radikālās kustības Labējais sektors piekritēji - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai piederošajā Gērnsijas salā atrasta sadedzināta automašīna, kas piederējusi Ukrainas brīvprātīgo armijas kaujiniekam no Lietuvas.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Brīvprātīgais Mikus Alps no Latvijas, kurš karoja Ukrainas Brīvprātīgo armijā (ekstrēmistisks grupējums, aizliegts Krievijā — red.) un vēlāk sniedza tai atbalstu, atrasts nogalināts Lielbritānijai piederošajā Gērnsijas salā, vēsta RIA Novosti. Informāciju par Alpa nāvi publicējuši viņa dienesta biedri lapā Facebook.

Publikācijā norādīts, ka 33 gadus vecais Alps divus gadus dienējis Ukrainas Brīvprātīgo armijas 8. bataljonā, bet pēdējā laikā nodarbojies ar automašīnu un ekipējuma piegādi Ukrainas brīvprātīgo formējumiem.

Apgalvots, ka Alps sadedzināts viņam piederošajā automašīnā. "Eiropas centrā — Lielbritānijas salā Gērnsijā notikusi Ukrainas Brīvprātīgo armijas 8. bataljona kaujinieka Mika (Mick Alps) slepkavība. Viņš bija brīvprātīgais bataljonā pēdējos divus gadus. Spīdzināja, nogalināja, piesēja un sadedzināja mašīnā, ko Miks veda bataljona vajadzībām," — teikts publikācijā.

UBA informē, ka Alps vedis uz Ukrainu bruņuvestes un termoveļu.

​Iepriekš Gērnsijas policija informēja, ka atrasta sadegusi automašīna, kurā bijis līķis. Atzīmēts, ka bojāgājušā personību noskaidro ekspertīze.

Ziņu lente
0